Vânătoarea de oligarhi ruşi a ajuns la miliardarul Roman Abramovici. Lovitură în plin pentru Chelsea, clubul pe care îl deţine: Nu are voie să vândă echipa, contractele jucătorilor nu pot fi reînoite, iar finanţarea clubului va fi întreruptă
Roman Abramovici nu mai poate vinde clubul Chelsea în urma sancţiunilor aplicate de guvernul britanic, scrie The Sun.
Clubul sportiv a fost lovit de sancţiuni în această dimineaţă, după ce oligarhului i s-au îngheţat bunurile şi i s-a interzis să circule sau să facă afaceri în Marea Britanie.
Chelsea a primit o licenţă specială de la guvern pentru a continua să joace, permiţând începerea meciului din această seară împotriva lui Norwich.
Fanii care au cumpărat deja bilete vor putea participa în continuare la meciuri, dar clubului i se va interzice să vândă bilete.
De asemenea, Chelsea nu va mai putea vinde niciun produs oficial direct din shopurile sale.
Unele dintre singurele surse de venit rămase vor fi vânzarea de produse alimentare fanilor de la Stamford Bridge şi drepturile de difuzare.
Umbrit de prietenia cu Vladimir Putin, Abramovic a scos clubul pe piaţă săptămâna trecută şi a promis că va dona încasările pentru conflictul din Ucraina.
Noua rundă de sancţiuni de astăzi va împiedica vânzarea clubului, cu excepţia cazului în care miniştrii o vor permite în mod expres.
Conform termenilor licenţei - care expiră pe 31 mai - jucătorii şi personalul pot fi încă plătiţi, dar lui Abramovici i se interzice să mai pompeze bani în club, lăsând viitorul echipei Chelsea sub semnul întrebării.
Acest lucru va însemna probabil o îngheţare efectivă a salariilor pentru vedetele cărora nu li se vor acorda noi contracte.
Abramovici se numără printre cei şapte apropiaţi ai lui Putin sancţionaţi astăzi într-un efort colectiv din partea Occidentului de a stopa războiul din Ucraina.
Afaceristul are o avere netă de 9,4 miliarde de lire sterline şi un portofoliu extins de proprietăţi în Marea Britanie - pe care nu le mai poate vizita după ce i s-a interzis călătoria în Regat.
Abramovici - care a vândut un pachet de 73% din compania petrolieră rusă Sibneft pentru 9,87 miliarde de lire sterline în 2005 - nu a fost încă sancţionat de SUA sau UE.
În ultima perioadă, miniştrii Regatului Unit au fost supuşi unei presiuni enorme să-l lovească pe miliardarul rus ca parte a reacţiei occidentale împotriva lui Vladimir Putin şi cercului său intim.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro