Veneţia interzice grupurile mari de turişti şi difuzoarele

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 iunie 2024 30 afişări

Veneţia interzice grupurile mari de turişti şi difuzoarele

Autorităţile din Veneţia au interzis grupurile mari de turişti şi difuzoarele. Măsuria are rolul de a limita numărul de turişti din oraş. Anterior, a fost introdusă o taxă zilnică pentru turişti.

La Veneţia au intrat în vigoare noi reguli care interzic difuzoarele şi limitează dimensiunile grupurilor turistice la 25 de persoane.

Măsurile au fost introduse pentru a limita impactul turismului excesiv asupra oraşului italian, spun oficialii, potrivit BBC.

Canalele oraşului sunt unele dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

La începutul anului, Veneţia a introdus o taxă de intrare de 5 euro pe zi tot cu scopul de a limita numărul turiştilor.

Turismul excesiv este cea mai mare problemă pentru Veneţia. Oraşul are o populaţie de aproximativ 250.000 de oameni şi a fost vizitat de peste 13 milioane de oameni în 2019.

Numărul de vizitatori a scăzut de atunci, dar se aşteaptă să crească din nou în următorii ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
veneţia,
turişti,
reguli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.