A venit şi rândul şefilor să spună „Adio” tronurilor pe care le-au ocupat timp de ani de zile: Un număr record de CEO şi-au părăsit locurile de munca în ceea ce este catalogat drept cel mai mare exod al executivilor din ultimii 20 de ani
Pentru cei mai mulţi angajaţi, aşa-numita „Marea Demisie” s-a încheiat. Pentru directorii executivi, abia acum pare că atinge apogeul, scrie Bloomberg.
Mai mult de 1.400 de directori executivi şi-au părăsit posturile până în luna septembrie a acestui an, potrivit unui raport realizat de firma de coaching pentru directori Challenger, Gray & Christmas, Inc. Această cifră a crescut cu aproape 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi este cea mai mare înregistrată în această perioadă de când firma a început să monitorizeze acest aspect în 2002.
S-a scris mult despre cum a crescut gradul de epuizare din timpul pandemiei, deoarece lucrătorii s-au confruntat cu o serie de factori de stres şi incertitudini în timp ce se confruntau cu criza globală de sănătate. Este posibil ca aceste sentimente de epuizare să ajungă acum la nivelul directorilor, chiar dacă rata generală de demisie în SUA se îndreaptă din nou spre normalul de dinaintea pandemiei.
Sectorul guvernamental şi cel nonprofit se află pe primul loc în ceea ce priveşte fluctuaţia directorilor executivi, cu peste 350 de persoane care şi-au părăsit posturile în acest an, cu peste 85% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Sectorul tehnologic a înregistrat a doua cea mai mare rată privind demisia, cu peste 140 de directori executivi care au părăsit postul, în creştere cu aproape 50% faţă de anul trecut.
În timp ce forţa de muncă globală din SUA se reduce pe măsură ce tot mai mulţi baby boomeri ajung la vârsta pensionării, acesta nu este singurul motiv care stă la baza exodului, potrivit raportului. Aproximativ 22% din toate ieşirile directorilor executivi au fost pensionări, în uşoară scădere faţă de cei 24% care s-au retras anul trecut.
În timp ce nu a existat niciun motiv pentru aproape o treime dintre plecările directorilor executivi, alţi 17% ar fi renunţat la alte funcţii de conducere sau de consiliere. Printre alte motive furnizate către Challenger se numără o perioadă de interimat care se apropie de sfârşit sau apariţia unor noi oportunităţi ce ar putea fi abordate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro