Veşti bune pentru agricultori: Finanţarea din Fondul pentru mediu a Programului Rabla pentru Tractoare aprobată în şedinţa de Guvern

Autor: Alexandru Nanu Postat la 31 mai 2024 18 afişări

Veşti bune pentru agricultori: Finanţarea din Fondul pentru mediu a Programului Rabla pentru Tractoare aprobată în şedinţa de Guvern

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, printr-un comunicat recent, că în şedinţa de Guvern din 30 mai, a fost adoptată Hotărârea Guvernului pentru aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, conform celui mai recent comunicat de pe site-ul instituţiei.

”Prin acest program vom sprijini producătorii agricoli să-şi achiziţioneze tractoare şi maşini agricole autopropulsate, inclusiv accesoriile agricole aferente, noi, mai puţin poluante, ceea ce va conduce la dezvoltarea economică durabilă a României pe termen lung şi, totodată, la asigurarea unui mediu mai curat, deoarece beneficiarii programului vor trebui să predea spre casare un autovehicul, tractor sau maşină agricolă autopropulsată uzată.”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian NECULAESCU.

Anul acesta, în Bugetul de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu sunt alocate 500 de milioane de lei pentru acest program, iar valoarea ce poate fi acordată unui beneficiar la achiziţionarea unui tractor sau a unei maşini agricole autopropulsată este de aproximativ 20.000 de euro, cuantumul finanţării urmând a fi stabilit prin ghidul de finanţare. Informaţii privind lansarea programului, schema de ajutor de stat „Sprijin în vederea achiziţionării de tractoare şi maşini agricole autopropulsate”, precum şi ghidul de finanţare vor fi publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu în perioada următoare.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.