Viaţa omului care a început să muncească 12 ore pe zi de la vârsta de doar 12 ani şi care a creat una dintre cele mai mari companii din lume
Supranumit unul dintre părinţii contabilităţii, la doar 27 de ani William Welch Deloitte a pus bazele companiei care îi poartă numele, devenită, alături de KPMG, EY şi PwC, una dintre PRIMELE CELE MAI MARI PATRU FIRME DE AUDIT din lume, cunoscute sub denumirea The Big Four. Astăzi, compania are venituri anuale de peste 46 de miliarde de dolari, dar şi clienţi pe care i-a păstrat mai bine de un secol.
William Welch Deloitte s-a născut pe 13 februarie 1818 în Londra. În 1833, într-o vreme în care era legal ca băieţii să lucreze, încă de la vârsta de 12 ani, 12 ore pe zi, s-a angajat ca asistent contabil al cesionarului Curţii de Faliment din Londra, unde a învăţat tainele acestei meserii, care începuse să prindă avânt în acea perioadă.
Pe 23 aprilie 1845 el şi-a deschis propriul birou la Londra, pe strada Basinghall, moment în care a luat naştere compania Deloitte. Antreprenorul şi-a construit rapid o bună reputaţie, fiind primul auditor independent ales să auditeze o compane publică, Great Northern Railway, în procesul de fraudă intentat împotriva lui Leopold Redpath. Deloitte a inventat apoi un sistem de conturi feroviare care proteja investitorii de gestionarea necorespunzătoare a fondurilor, devenind astfel unul dintre greii acestei profesii, ales, în 1889, preşedinte al Institutului Contabililor Autorizaţi, al cărui membru fondator a fost.
În 1893, antreprenorul a deschis primele birouri în Statele Unite şi, la scurt timp, a început să auditeze o afacere în creştere cu săpunuri şi lumânări: Procter & Gamble, companie care, un secol mai târziu, încă este clientul firmei Deloitte.
Când fondatorul s-a retras din cadrul companiei, în 1897, era cel mai bătrân contabil practicant. A murit un an mai târziu, pe 23 august 1898.
În 1952, firma Deloitte din Statele Unite a fuzionat cu Haskins & Sells. Noua entitate a fuzionat la rândul său, în 1990, cu Touche Ross pentru a forma Deloitte & Touche, în prezent Deloitte Touche Tohmatsu. În schimb, firma Deloitte din Marea Britanie şi din alte pieţe au ales să fuzioneze cu Coopers & Lybrand pentru a forma Coopers & Lybrand Deloitte, care ulterior a fuzionat cu Price Waterhouse pentru a forma PricewaterhouseCoopers.
Prezentă în peste 150 de ţări, Deloitte a înregistrat, în 2019, pe plan internaţional, venituri de 46,2 miliarde de dolari, funcţionând cu o echipă de 312.000 de angajaţi. În piaţa locală, compania a intrat în anul 1992 şi numără în prezent o echipă de peste 2.000 de angajaţ. În România, compania a înregistrat anul trecut, prin toate entităţile prezente în plan local, o cifră de afaceri de 491,6 milioane de lei.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro