Vine urgia! Marele oraş din România în care locuitorii au fost sfătuiţi să nu iasă din case

Autor: Andreea Tobias Postat la 11 septembrie 2024 215 afişări

Alertă de viituri: 18 judeţe sub cod portocaliu şi galben de inundaţii până jo

Vine urgia! Marele oraş din România în care locuitorii au fost sfătuiţi să nu iasă din case

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu şi una cod galben de inundaţii pentru 18 judeţe din România, valabile până joi.

În intervalul miercuri, ora 12.00 – joi, ora 12.00, hidrologii anunţă scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din Harghita, Covasna, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Galaţi, Iaşi, Vaslui, Tulcea şi Constanţa, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

De asemenea, pe râurile din judeţul Constanţa va fi, începând de miercuri, ora 12.00, până joi, la ora 9.00, cod portocaliu.

Locuitorii din municipiul Constanţa au primit, miercuri dimineaţa, un mesaj RO-Alert prin care sunt avertizaţi de producerea unor ploi torenţiale şi sunt sfătuiţi să evite deplasările

Hidrologicii avertizează asupra posibilităţii de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, precum şi de viituri rapide pe Râul Negru (afluent al Oltului), Dâmboviţa, Ialomiţa, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inundaţii,
alertă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.