Vivre Deco a ieşit din procedura de concordat preventiv: „Planul de restructurare nu a adunat numărul minim de voturi necesar omologării.” Compania ar putea cere intrarea în insolvenţă
Retailerul online de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco, primul default de la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat vineri la Bursa de la Bucureşti că Tribunalul Bucureşti a dispus pe 17 februarie închiderea procedurii de concordat în care compania se afla.
„Societatea a solicitat închiderea procedurii având în vedere că planul de restructurare nu a adunat numărul minim de voturi necesar omologării”, notează Vivre în raportul de la bursă semnat de Călin Fusu, preşedintele consiliului de administraţie şi acţionar majoritar.
ZF a scris anterior că Vivre Deco a solicitat Instanţei să dispună închiderea procedurii de concordat preventiv întrucât negocierile cu creditorii care ar fi putut vota pentru aprobarea planului de restructurare au eşuat.
Printr-o altă cerere, Călin Fusu a mai solicitat Tribunalului să renunţe la cererea de prelungire a termenului de negociere şi de exprimare a votului asupra planului de restructurare modificat. Potrivit informaţiilor ZF, compania ar urma să ceară intrarea în insolvenţă.
„În temeiul art.34 alin.1 lit. d din Legea nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă închide procedura de concordat preventiv a debitorului. Sentinţa de închidere a procedurii va fi notificată OFICIULUI REGISTRULUI COMERŢULUI Bucureşti de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru efectuarea menţiunii. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti secţia a VII-a civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de grefa instanţei, azi, 17.02.2023”, este hotărârea din dosarul electronic.
Călin Fusu a spus pentru ZF că „în insolvenţă (faliment) se primeşte zero de către obligatari, având în vedere că activele sunt grevate în favoarea BT şi compania nu ar mai putea avea într-o asemenea procedură alte surse importante decât vânzarea activelor grevate în condiţiile în care insolvenţa va afecta în mod practic afacerea prin prisma clienţilor şi furnizorilor”.
Citeşte aici mai multe detalii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro