VIX- "Indicele fricii" de pe Wall Street, care măsoară volatilitatea, a explodat la cel mai ridicat nivel de când piaţa s-a prăbuşit la debutul pandemiei din 2020, după ce a crescut luni dimineaţă cu 179%

Autor: Ştefan Stan Postat la 05 august 2024 63 afişări

VIX- "Indicele fricii" de pe Wall Street, care măsoară volatilitatea, a explodat la cel mai ridicat nivel de când piaţa s-a prăbuşit la debutul pandemiei din 2020, după ce a crescut luni dimineaţă cu 179%

Indicele de volatilitate VIX, o măsură cheie a volatilităţii aşteptate pe piaţa bursieră a crescut luni dimineaţă la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, în timp ce acţiunile globale au scăzut brusc.

VIX a depăşit 50 luni, în creştere de la aproximativ 23 vineri şi aproximativ 17 în urmă cu o săptămână.

Acesta este cel mai ridicat nivel al VIX de când a atins un maxim intraday de 57,24 la 2 aprilie 2024, la scurt timp după acţiunile de urgenţă ale FED în timpul pandemiei Covid 19, potrivit FactSet. VIX a crescut până la 85,47 în martie 2020, potrivit FactSet.

VIX este calculat pe baza preţurilor de piaţă pentru opţiunile pe S&P 500. Acesta este conceput pentru a fi o măsură a volatilităţii aşteptate în următoarele 30 de zile şi este adesea denumit "indicatorul fricii" de pe Wall Street.

De la atenuarea vânzării Covid, VIX a fost moderat, tranzacţionându-se adesea sub 20.

În timp ce vârfurile VIX coincid adesea cu vânzări profunde ale pieţei, acestea pot fi, de asemenea, de scurtă durată şi pot preceda o revenire a acţiunilor.

"Trebuie să urmăriţi VIX. Atunci când VIX atinge un vârf şi începe să se rostogolească şi să scadă, recuperarea poate fi la fel de rapidă", a declarat Tom Lee, şeful departamentului de cercetare al Fundstrat, luni, la emisiunea "Squawk Box" de la CNBC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wall street,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.