Vreme capricioasă în următoarele două săptămâni

Autor: Andreea Tobias Postat la 23 septembrie 2024 12 afişări

România se pregăteşte pentru o perioadă de vreme instabilă în următoarele două săptămâni, conform ultimelor estimări ale meteorologilor. Intervalul 23 septembrie - 6 octombrie va aduce schimbări semnificative de temperatură şi precipitaţii în toate regiunile ţării.

BANAT

În primele două zile media maximelor termice va fi de 27 de grade, în ziua de 25 septembrie aceasta va scădea cu 3...4 grade, apoi vor urma două zile de încălzire mai intensă, astfel că, în jurul datei de 27 septembrie, media va atinge 30 de grade. În continuare, până la sfârşitul lunii septembrie se va răci semnificativ, apoi regimul termic diurn va fi în general în creştere, iar media maximelor termice va urca treptat de la 18, la aproximativ 23 de grade. Minimele termice vor fi în general în creştere în prima săptămână, iar media lor va ajunge să se situeze în jurul a 16 grade. Între 29 septembrie şi 2 octombrie aceasta va scădea accentuat, apoi va creşte din nou, de la 7...8 grade, la început, până la 9...11 grade la finalul intervalului de prognoză. În prima săptămână vor fi averse în zilele de 24 şi 25 septembrie, precum şi în 28 şi 29 septembrie. În cea de a doua săptămână condiţiile de ploaie se vor reduce.

CRIŞANA

În prima săptămână temperaturile maxime vor avea variaţii semnificative. Cele mai mari maxime se vor atinge în jurul datei de 27 septembrie când media lor va fi de 28...29 de grade, iar cele mai mici în 29 septembrie, când aceasta va fi de 18...19 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi treptat, astfel că la sfârşitul intervalului de prognoză maximele termice vor fi în medie de 21...23 de grade. Minimele termice vor fi în creştere, de la o medie de 10 grade în prima dimineaţă, până la 16 grade în 28 septembrie, în următoarele 3 nopţi vor scădea treptat, dar semnificativ, cu 8...9 grade, apoi vor creşte uşor, dar media nu va mai depăşi 10...12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalele 24 - 25 septembrie şi 28 - 30 septembrie.

TRANSILVANIA

Media zilnică a temperaraturilor maxime se va situa în jurul valorii de 25 de grade în primele patru zile, în următoarele două va creşte cu 3...4 grade, apoi va scădea accentuat, astfel că în ultima zi a lunii septembrie media pe întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 16 grade. În zilele care vor urma se va încălzi uşor şi treptat, iar spre finalul intervalului de prognoză maximele termice vor atinge în medie 20...22 de grade. Media minimelor termice va fi în creştere, de la 8 grade în prima zi, până spre 12...13 grade la finalul primei săptămâni. În următoarele 3 nopţi va scădea cu până la 6...7 grade, apoi va creşte uşor şi treptat şi la finalul intervalului va atinge 7...9 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 25 septembrie şi între 28 şi 30 septembrie. În prima săptămână din luna octombrie condiţiile de ploaie vor fi reduse.

MARAMUREŞ

Până spre sfârşitul primei săptămâni regimul termic al vremii va fi în general în creştere şi se va resimţi mai ales la valorile minime, a căror medie va creşte de la 10 la 14...15 grade; media maximelor termice va avea variaţii între 24 şi 28 de grade. În următoarele trei zile se va răci accentuat, media maximelor va scădea cu 11 grade, iar a minimelor cu 9 grade. În intervalul care va urma valorile termice vor creşte uşor şi treptat, dar media lor nu va mai depăşi 21...22 de grade în cazul maximelor şi 9...10 grade în cazul minimelor. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 25 septembrie şi între 28 şi 30 septembrie. În prima săptămână din luna octombrie condiţiile de ploaie vor fi mai reduse.

MOLDOVA

Până în data de 28 septembrie temperaturile vor creşte uşor şi treptat, media maximelor de la 26 la 29 de grade, iar a minimelor de la 11 la 16 grade. În următoarele două-trei zile se va răci accentuat, cu mai mult de 10 grade în cazul maximelor termice şi cu aproximativ 8 grade în cazul minimelor. În zilele care vor urma vremea se va încălzi uşor şi treptat, dar media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 22...23 de grade, iar a minimelor 11...12 grade. Vor fi averse în jurul datei de 25 septembrie şi între 29 septembrie şi 1 octombrie, apoi probabilitatea va scădea.

DOBROGEA

Temperaturile vor creşte treptat până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză; media maximelor de la 25 la 28 de grade, iar a minimelor de la 14 la 18 grade. În următoarele trei zile se va răci, cu 8...9 grade, apoi atât maximele, cât şi minimele termice vor urca uşor, media maximelor până la 23...24 de grade, iar a minimelor spre 13...14 grade. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi spre finalul lunii septembrie şi la începutul lunii octombrie.

MUNTENIA

Media zilnică a temperaraturilor maxime va fi de 27...28 de grade în primele patru zile, în următoarele două va creşte cu 3...4 grade, apoi va scădea accentuat, astfel că în ultima zi a lunii septembrie şi în prima a lunii octombrie media pe întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 19 grade. În zilele care vor urma se va încălzi uşor şi treptat, iar spre finalul intervalului de prognoză maximele termice vor atinge în medie 23...25 de grade. Media minimelor termice va fi în creştere, de la 11 grade în prima zi, până spre 15...16 grade în ultimele dimineţi ale primei săptămâni. În următoarele 3 nopţi va scădea cu până la 7...8 grade, apoi va creşte uşor şi treptat şi la finalul intervalului va atinge 10...11 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 25 septembrie şi între 29 septembrie şi 1 octombrie.

OLTENIA

Până spre sfârşitul primei săptămâni regimul termic va fi în general în creştere; media maximelor termice de la 27 la 31 de grade şi a minimelor de la 10 la 15 grade. În următoarele 3 zile se va răci accentuat, media maximelor cu 12...13 grade, iar a minimelor cu 7...8 grade. În intervalul care va urma valorile termice vor creşte uşor şi treptat, dar media lor nu va mai depăşi 24...25 de grade în cazul maximelor şi 10...11 grade în cazul minimelor. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 25 septembrie şi între 28 şi 30 septembrie. În prima săptămână din luna octombrie condiţiile de ploaie vor fi mai reduse.

LA MUNTE

În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variaţii între 15 şi 21 de grade iar a minimelor între 6 şi 13 grade, tendinţa fiind în general de creştere. În cea de a doua săptămână, în primele două-trei zile se va răci accentuat, apoi media maximelor se va situa între 10 şi 15 grade, iar a minimelor între 2 şi 7 grade. Vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, mai intense şi pe arii mai extinse la sfârşitul lunii septembrie şi la începutul lunii octombrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
prognoză,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.