Vreţi să fugiţi de caniculă? Consiliul Judeţean din Sibiu vă propune să încercaţi 700 de kilometri de trasee montane

Autor: Ioana Matei Postat la 12 iulie 2024 115 afişări

Vreţi să fugiţi de caniculă? Consiliul Judeţean din Sibiu vă propune să încercaţi 700 de kilometri de trasee montane

„Anii drumeţiei”, un proiect inuiţiat şi finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu, îşi propune să dezvolte ecoturismul local  prin amenajarea a peste 700 de kilometri de trasee montane şi organizarea de activităţi diverse. În 2023, peste 4400 de persoane au participat la drumeţii, beneficiind de ghiduri profesionale şi experienţe culturale şi gastronomice unice. Pe termen lung, proiectul vizează transformarea judeţului Sibiu într-un etalon al ecoturismului, spun reprezentanţii proiectului.

Programul „Anii Drumeţiei” a fost lansat în 2021 şi s-a născut din nevoia de a adapta strategia de promovare turistică a judeţului Sibiu la contextul global. Inspiraţia pentru crearea proiectului "Anii Drumeţiei" a venit din dorinţa ade a îmbunătăţi oportunităţile de practicare a activităţilor de ecoturism în judeţul Sibiu. Acţiunile iniţiale s-au concentrat pe drumeţie, cicloturism, plimbări ecvestre, observarea florei şi faunei, şi tururi culturale, punând un accent deosebit pe activităţile în aer liber.

De-a lungul celor trei ani de desfăşurare, traseele amenajate au atras un număr tot mai mare de drumeţi, iar numărul de ghidaje organizate a crescut simţitor. „Fiecare experienţă oferită în cadrul "Anii Drumeţiei" este unică datorită diversităţii participanţilor. Numărul limitat de persoane la fiecare tură asigură o conexiune personală între drumeţi şi ghid. În plus, experienţele sunt completate cu informaţii istorice şi culturale despre zonele vizitate, iar gastronomia joacă un rol important în a face fiecare tură memorabilă”, spun

În anul 2023, peste 4.400 de persoane de toate vârstele au participat la drumeţiile organizate în cadrul proiectului, bucurându-se de timp de calitate petrecut în aer liber. Costurile pentru participare variază, începând de la 70 de lei, în funcţie de elementele incluse în tură. Întreaga sumă este destinată ghidului şi furnizorilor de servicii implicaţi în organizarea experienţei.

Proiectul oferă o gamă largă de experienţe, adaptate pentru diferite categorii de vârstă şi niveluri de pregătire fizică. Acestea includ drumeţii uşoare şi trasee mai dificile, fiecare lună având activităţi diverse care îmbogăţesc oferta ecoturistică a regiunii. Comunitatea locală a jucat un rol esenţial în dezvoltarea şi promovarea proiectului, contribuind la succesul acestuia.

Printre cele mai populare trasee se numără cele din Munţii Făgăraş, preferate de drumeţii experimentaţi, şi cele din Munţii Cindrel şi zonele colinare din nordul judeţului, ideale pentru cei care doresc să se bucure în tihnă de natură fără a parcurge distanţe mari. Fiecare masiv montan inclus în proiect are caracteristici distincte: Munţii Cindrel sunt blânzi, cu poteci oiereşti şi privelişti de poveste, potrivite pentru începători; Munţii Lotru sunt mai sălbatici şi greu accesibili, fiind preferaţi de drumeţii cu mai multă experienţă; iar Munţii Făgăraş, impresionează prin măreţia şi duritatea lor, atrăgând mereu drumeţii în căutare de aventuri provocatoare.

 

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.