WSJ: Tot mai mulţi mileniali cad pradă „sindromului impostorului”. Tinerii adulţi îşi complică procesele de luare a deciziilor odată ce îşi pun la îndoială propriile lor cunoştinţe şi succese financiare
Tot mai mulţi oameni din generaţia „Millennials” (cei născuţi între 1981 şi 1996) devin familiarizaţi cu „sindromul impostorului”, fenomen prin care te îndoieşti de succesele pe care le-ai obţinut cu greu şi te simţi ca un escroc în anumite aspecte ale vieţii.
De multe ori, acest tipar de gânduri autodistructive este dobândit prin modul în care persoana în cauză se raportează la propriile sale finanţe, scrie The Wall Street Journal.
O sursă a nesiguranţei milenialilor constă în cicatricile recesiunii din 2008, spune Maggie Germano, instructor financiar din Washington DC. La acea vreme, milenialii îşi începuseră cariera sau încă se aflau în şcoală, aşa că nu se puteau baza pe experienţă în cazul unei situaţii neprevăzute.
Un deceniu şi încă o recesiune mai târziu, o bună parte dintre ei continuă să ezite în ceea ce priveşte revendicarea succesului nou descoperit.
„Au impresia că lucrurile se vor prăbuşi din punct de vedere financiar. Am clienţi cu salarii extrem de mari, dar care se tem că vor pierde tot”, spune Germano.
Astfel, persoanele respective încep să aibă probleme din momentul în care sunt nevoite să ia anumite decizii financiare şi nu au suficientă încredere în propriile lor procese de luare a deciziilor.
Pe deasupra, discrepanţa din ce în ce mai mare dintre cei care se pot susţine singuri pe timpul pandemiei şi cei care nu sunt în stare de acest lucru poate duce la sentimente mult mai accentuate de sindrom al impostorului. Vina „supravieţuitorului financiar” este un fenomen comun în timpul crizei impuse de COVID-19 şi îi împinge pe cei care continuă să se descurce în situaţia în care să îşi pună la îndoială meritele, nemaicrezând că îşi merită banii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro