CSR 2021: Ariston Comfort Challenge 2020 – Ediţia III
Ariston Thermo România
Motivaţie: Accesul la apa caldă rămâne o problemă majoră în mediul rural: conform statisticilor recente, aproximativ 30% dintre români locuiesc într-o gospodărie care nu dispune de baie, duş sau toaletă cu apă curentă.
Descrierea proiectului: Proiectul Ariston Comfort Challenge are ca scop facilitarea accesului la apă caldă şi igienă pentru zeci de mii de copii şi vârstnici din România, prin dotarea şcolilor, grădiniţelor, spitalelor sau caselor de bătrâni cu echipamente de încălzire a apei de ultimă generaţie. Aceasta iniţiativă vine în contextul localizării campaniei globale Ariston Comfort Challenge care a început în Groenlanda în 2018 şi prin care compania îşi propune să ducă confortul chiar şi în locurile în care acesta pare imposibil de atins. Prin proiectul local, Ariston Thermo România contribuie astfel la acoperirea unei nevoi reale a comunităţii: accesul oamenilor la apă caldă, implicit la un confort minim şi la standarde de igienă corecte într-o perioadă în care aceasta poate face diferenţa dintre sănătate şi o boală complicată aşa cum este Covid-19, spun reprezentanţii companiei.
Rezultate: În ultimii trei ani, peste 1.450 de echipamente performante de încălzire a apei au fost donate către 869 de instituţii de învăţământ, cămine de bătrâni şi centre medicale din ţară, oferind astfel acces la apă caldă pentru peste 170.000 de persoane. În cadrul ediţiei din 2020, implementată la nivel naţional cu sprijinul parternerului tradiţional – Crucea Roşie –, Ariston Thermo a donat 400 de boilere electrice de ultimă generaţie către 248 de instituţii din întreaga ţară, de care beneficiază în prezent aproximativ 53.000 de copii şi vârstnici. Caravana Ariston a început în luna septembrie 2020 şi a parcurs 24 de judeţe pentru a ajunge în localităţile identificate de Crucea Roşie unde au fost donate boilere electrice către instituţii importante care nu beneficiază de echipamente de încălzire a apei, aşa cum sunt: şcoli, grădiniţe, cabinete medicale, cămine de bătrâni şi copii. Cele peste 400 de boilere donate de Ariston în acest an au fost distribuite în 24 judeţe, nivelul de necesitate fiind mai pronunţat în Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa, Tulcea şi Arad. De exemplu, în Călăraşi au fost identificate 43 de gradiniţe şi şcoli fără acces la apă caldă, numărul de beneficiari după ce au fost montate 74 de boilere ridicându-se la peste 7.700 de persoane. În Giurgiu, 22 şcoli şi grădiniţe din mediul rural nu aveau acces la apă caldă, iar prin montarea a 36 de boilere electrice, peste 2.300 de persoane se bucură acum de condiţii mai bune. 2020 a fost, poate, primul an din istoria recentă în care reprezentanţii companiei spun că au resimţit la nivel global importanţa unei igiene de bază. Au fost identificate inclusiv localităţi izolate, respectând misiunea companiei de a duce confortul chiar şi acolo unde pare imposibil de atins, iar campania de donaţii din 2020 a ajuns şi în zone cu acces limitat, aşa cum este cazul localităţilor din Munţii Cernei, unde se află un număr mare de sate izolate. Echipa ACC a dotat instituţiile din satul Ineleţ, un cătun izolat unde accesul se face printr-o scară lemn, cu o lungime totală de aproape 100 de metri, prinsă pe un perete vertical din calcar.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro