Cum a reuşit o braşoveancă să construiască nu mai puţin de 3 companii cu care face aproape 100 de milioane de euro în timp ce alţii se chinuie să facă una singură şi nu reuşesc

Postat la 19 ianuarie 2025 294 afişări

Cum a reuşit o braşoveancă să construiască nu mai puţin de 3 companii cu care face aproape 100 de milioane de euro în timp ce alţii se chinuie să facă una singură şi nu reuşesc

100 Cele mai puternice femei din business. Dana Manns, Managing partner, Grupul CTE (CTE Trailers, CTE Solution, CTE Rent)

Cifră de afaceri (2022): 95,1 mil. euro

Profit net (2022): 5 mil. euro

Număr de angajaţi: 150


Biografie:
A înfiinţat în 2003 o companie care a devenit dealerul exclusiv al unuia dintre cei mai importanţi producători de semiremorci, Krone, iar apoi a devenit reprezentant exclusiv pe piaţa românească a altori producători de vehicule comerciale, semiremorci şi suprastructuri. În 2014 a înfiinţat companiile CTE Solution şi CTE Rent, cu activităţi în domeniul soluţiilor integrate pentru construcţii industriale şi reciclarea deşeurilor.


► Parcursul meu educaţional şi profesional a fost strâns legat de Germania. Visul meu, cel al unei tinere de 20 de ani, a fost să fiu independentă, să pot lua propriile mele decizii în viaţă. Acest lucru mi-a dat curajul de a deschide propria firmă la 24 de ani. Pentru mine, spre deosebire de alţi antreprenori, domeniul în care mi-am dorit să activez nu a reprezentat o pasiune, ci mai degrabă a fost o întâmplare.

► Aş spune chiar că uneori realitatea depăşeşte ceea ce am putut să îmi imaginez la acea vreme. Începându-mi totuşi propria afacere într-o perioadă în care în România economia de piaţă exista de mai puţin de zece ani şi aspiraţiile profesionale pe care mi le-am imaginat la acea vreme erau oarecum limitate, anii de început au venit cu imens de multă muncă şi oportunităţi din abundenţă aşa că mai ales în primii 10 ani am muncit într-un ritm intens... Sincer, nici nu am avut timp să mă gândesc la viitorul îndepărtat.

► Domeniul în care activăm este foarte tehnic, ingineria din fericire nu va dispărea în următorii 20 de ani, dar va fi bineînţeles influenţată masiv de AI şi de toate procesele de digitalizare. Puterea financiară a companiilor va fi din ce în ce mai importantă, de aceea cred că în viitor vom face multe fuziuni sau achiziţii, deoarece viitorul va aparţine companiilor mari care îşi vor putea permite investiţii considerabile în digitalizare, robotizare şi sustenabilitate.


 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.