100 tineri manageri de top. Matei Neagoş, Cognizant România

Postat la 14 august 2024 375 afişări

Head of Delivery, Cognizant România

39 de ani


Matei Neagoş şi-a început cariera în companie în urmă cu 15 ani (Cognizant a achiziţionat Softvision în 2018). În aprilie 2020, a preluat rolul de Head of Delivery, devenind responsabil de cei peste 90 de clienţi ai studioului din România şi de inginerii care oferă soluţii inovatoare în diverse sectoare.

Care este obiectivul de carieră pe care vi l-aţi fixat în prezent?

În următorii doi ani, îmi propun să poziţionăm studioul din România ca principala alternativă de soluţii digitale premium din Europa, pentru clienţii grupului nostru global, extinzând totodată portofoliul nostru de servicii.

Munca remote sau de la birou? De ce?

Cred că e nevoie de un echilibru între cele două. Suntem fiinţe sociale, iar interacţiunile directe sunt cruciale pentru echilibrul emoţional, dar uneori diversitatea locului de muncă stimulează creativitatea şi productivitatea. Flexibilitatea în acest sens poate îmbunătăţi performanţa.

Care sunt calităţile pe care le apreciaţi cel mai mult la colegii din echipele pe care le coordonaţi? Dar defectele pe care nu le puteţi tolera?   

Cred că acestea pot depinde foarte mult de context şi de intensitate. De exemplu, determinarea este o calitate valoroasă, dar în exces duce la încăpăţânare şi inflexibilitate. În cele din urmă, intenţia de a contribui cu ceva cu adevărat pozitiv contează cel mai mult pentru mine.

Cine este mentorul/persoana care vă inspiră în carieră? 

De-a lungul carierei, am avut mai mulţi mentori din culturi diverse, fiecare oferindu-mi perspective unice. Dar cel mai important cred că e să te înconjori de profesionişti mai buni decât tine. De la echipa mea învăţ ceva în fiecare zi.

Există work-life balance în prezent?

Nu rezonez cu termenul. Cred că munca face parte din viaţa noastră şi ar trebui să ne inspire, să ne dea energie şi vitalitate. În acelaşi timp, trebuie să fie doar o parte din activităţile noastre. Îmi iau timp pentru a mă concentra pe mine însumi şi a mă ocupa de alte pasiuni.

Ce hobby-uri aveţi şi care sunt învăţăturile de carieră desprinse din acestea?

Îmi place fotbalul, care m-a învăţat despre munca în echipă, comunicare şi sărbătorirea succesului. Practic tenis, care mi-a dezvoltat rezilienţa, disciplina şi capacitatea de a gestiona presiunea.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.