100 tineri manageri de top. Mirela Roman, Mol Romania Petroleum Products

Postat la 13 august 2024 57 afişări

Non-Fuel Category Manager Team Leader (Manager pentru Non-Fuel Category Management Team), Mol Romania Petroleum Products

34 de ani


Cifră de afaceri (2023): + 9,1 mld. lei

Profit net: 243,3 mil. lei

Număr de angajaţi: 259


Cu o experienţă de 10 ani în retail, cu competenţe în zonele de achiziţii, producţie si inovaţie, Mirela s-a alăturat echipei MOL România cu un an în urmă, în rolul de gastro category manager. În octombrie 2023, a făcut un pas important pentru evoluţia sa profesională, preluând coordonarea echipei de Non-Fuel Category Management.

Cum vă dezvoltaţi continuu abilităţile de leadership şi management?

Citesc mult şi asta mă ajută să evoluez. Pe lângă cărţi, îmi place şi să particip la cursuri  de specialitate din oricare arie care mă poate ajută să mă dezvolt ca bun lider – feedback, comunicare, autocunoaştere, empatie. Tot în această direcţie, anul acesta voi începe şi un program complex de coaching şi mentoring, cu o concentrare pe fundamentele managementului.

Muncă remote sau de la birou? De ce?

Cred şi prefer un regim hibrid, gestionat optim, care poate să aducă  productivitate crescută, eficienţă îmbunătăţită şi un echilibru mai bun între viaţa profesională şi cea privată. Chiar şi aşa, nevoile fiecărui membru al echipei sunt diferite – unii preferă să lucreze mai mult la birou, alţii preferă muncă remote. La nivel de echipă am încercat să definim împreuna un cadru care să faciliteze îndeplinirea preferinţelor tuturor membrilor, pentru a-i menţine implicaţi şi mulţumiţi de mediul profesional în care activează.

Care sunt calităţile pe care le apreciaţi cel mai mult la colegii din echipele pe care le coordonaţi? Dar defectele pe care nu le puteţi tolera?

Apreciez mult rezilienţa de care dau dovadă în contextul transformărilor organizaţionale prin care compania a trecut în ultimul an - implementarea unui nou model de retail şi modernizarea sistemului nostru ERP. Mă bucură să văd în fiecare zi determinarea pe care o au, pentru ca rezultatele echipei să fie cele pe care ni le propunem. Nu pot tolera lipsa de comunicare în echipă. Comunicarea defectuoasă cred că este una dintre principalele cauze ale eşecului unei echipe.

Există work-life balance în prezent?

Work-life balance înseamnă ceva diferit pentru fiecare persoană. Pentru mine viaţa profesională şi viaţa personală sunt atât de împletite, încât nu pot trage o linie între cele două sfere, lucru cu care sunt împăcată. Caut să mă dedic 100% activităţilor profesionale cât sunt la birou şi 100% familiei când plec de la birou, chiar dacă orele alocate pentru fiecare sferă nu sunt niciodată egale.

Mai este loc de lectură în agenda unui lider al prezentului? Ce citiţi şi care sunt titlurile preferate?

Dacă în multe situaţii lipsa timpului liber îţi şterge din agendă locul pentru lectură, trebuie să învăţăm cu toţii să îi facem loc. Am crescut printre cărţi, la propriu, mama fiind bibliotecară. E o pasiune pe care încerc să o menţin. Pe noptieră acum am două cărţi din categoria leadership – Influence is Your Superpower şi How to Win Friends and Influence People.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.