Tabăra JYSK
JYSK România
Motivaţie: Reprezentanţii companiei spun că prin proiectul „Tabăra JYSK”, care presupune schimbarea mediului în care copiii locuiesc, îşi doresc să îi ajute pe aceştia să rămână concentraţi pe procesul de învăţare, formal, pentru temele de la şcoală sau informal, prin joacă. „Acesta este scopul central al acestor tabere”, spune Hannah Slavik, coordonator activităţi la Asociaţia Casa Bună.
Descrierea proiectului: Proiectul „Tabăra JYSK” a fost realizat la iniţiativa şi cu sprijinul JYSK România şi a fost conceput şi implementat de Asociaţia Casa Bună. Acesta a avut ca beneficiari peste 80 de copii din familii defavorizate din Ferentari şi din comuna Jilava. Participanţii la tabere sunt copii de vârste diferite, de la preşcolari până la elevi de liceu, proveniţi din familii defavorizate, în care copiii nu au parte de atenţie, de un program structurat, de o alimentaţie sănătoasă sau de sprijin pentru a învăţa. Copiii au locuit la Casa Bună împreună cu un coordonator de tabără, care a fost alături de ei ceas de ceas şi i-a ghidat prin programul prestabilit. Taberele s-au desfăşurat de-a lungul a 10 săptămâni, în perioada vacanţei, între aprilie – septembrie 2021, iar bugetul pentru aceste tabere a fost de 100.000 de lei. „Încercăm să oferim copiilor o structură. Ne dorim să introducem rutine care să le îmbunătăţească viaţa, comportamentul pozitiv fiind întărit prin acordarea unor insigne personalizate. Avem, de exemplu, insigne pentru copiii care au grijă de propria igienă (spălat pe dinţi dimineaţa şi seara, duş seara), dar şi care ajută la păstrarea ordinii în mediul în care locuiesc (făcutul patului dimineaţa, strânsul mesei sau al propriilor cărţi şi jucării)”, spune Hannah Slavik.
Rezultate: Cele zece serii de tabere s-au desfăşurat de-a lungul a zece săptămâni, în perioada vacanţelor. Timp de o săptămână, copiii participanţi la tabere au învăţat deprinderi sănătoase în ceea ce priveşte alimentaţia şi igiena, au participat la meditaţii alături de voluntarii de la Casa Bună, s-au jucat, au făcut sport şi au luat parte la activităţi artistice şi de creaţie. De tabere au beneficiat 82 de copii. În proiect s-au implicat 116 voluntari şi 49 de meditatori care au făcut în total 1.314 ore de meditaţii. Videoreportajul despre proiect realizat de Recorder a avut 125.000 de vizualizări pe YouTube. După săptămâna petrecută la Casa Bună, fiecare copil s-a întors acasă, dar a continuat să participe la activităţile educaţionale, vocaţionale şi de sănătate organizate de Casa Bună în afara taberelor.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro