Cosmin Toader, Raiffeisen Bank România: „Colaborarea, comunicarea şi sinergia între inteligenţa artificială şi oameni vor fi esenţiale pentru a crea un mediu productiv şi dinamic”

Autor: Andra Stroe Postat la 12 noiembrie 2023 74 afişări

Cosmin Toader, Raiffeisen Bank România: „Colaborarea, comunicarea şi sinergia între inteligenţa artificială şi oameni vor fi esenţiale pentru a crea un mediu productiv şi dinamic”

Absolvent de Finanţe-Bănci (ASE) şi cu un Master în Managementul Sistemelor Bancare, Cosmin Toader lucrează de 11 ani în domeniul bancar, dintre care ultimii 8 ani i-a petrecut în cadrul echipei locale a Raiffeisen Bank. Cu expertiză solidă în corporate banking, de doi ani coordonează echipa de Finanţări Structurate şi Sindicalizări.

VIZIUNE PENTRU VIITOR:

1.Ce rol v-aţi propus să aveţi în 2030?

Elementele definitorii pentru a avea un rol de succes ca lider al viitorului sunt adaptabilitatea şi responsabilitatea. În plus, învăţarea continuă şi dezvoltarea abilităţilor în sfere precum inteligenţa emoţională, empatia şi inteligenţa artificială sunt factori cheie în anii următori.

2.Ce calităţi/abilităţi de leadership credeţi că trebuie să aveţi în organigrama viitorului, în care inteligenţa artificială lucrează cot la cot cu angajaţii umani?

Un lider trebuie să aibă o viziune strategică şi clară pentru a ghida echipa în direcţia corectă şi pentru a identifica oportunităţi de creştere. Colaborarea, comunicarea şi sinergia între inteligenţa artificială şi oameni vor fi esenţiale pentru a crea un mediu productiv şi dinamic.

3.Care vor fi principalele provocări pentru liderul anului 2030?

Principalele provocări vor fi inteligenţa artificială, digitalizarea şi automatizarea, iar abilitatea de a transforma aceste provocări în oportunităţi de învăţare va diferenţia un lider în 2030.

4.Dar principalele oportunităţi pe care le veţi avea ca lideri odată cu avansul tehnologiei?

Mobilitatea şi colaborarea extinsă prin echipe virtuale globale, productivitatea sporită şi o utilizare mai eficientă a resurselor, vor fi principalele oportunităţi de a genera impact pozitiv, de a inova şi de a crea echipe agile.

5.Cum vă imaginaţi că va arăta săptămâna de lucru în 2030 şi agenda unui lider din viitor?

Săptămâna de lucru a unui lider în 2030 va reflecta schimbările semnificative aduse de tehnologie, precum flexibilitatea şi colaborarea virtuală. Totodată, agenda liderului viitorului trebuie să prioritizeze responsabilitatea socială şi sustenabilitatea prin acţiuni concrete.

6.Cum credeţi că se va desfăşura un interviu de angajare în 2030 şi ce calităţi veţi aprecia cel mai mult la un viitor coleg?

Inevitabil, tehnologia va modela desfăşurarea unui interviu, optimizând comunicarea şi cunoaşterea candidatului. Cât despre calităţi dezirabile la un viitor coleg, autenticitatea şi gândirea critică rămân indispensabile, în timp ce adaptabilitatea şi etica vor fi fundamentale.  


Cosmin Toader

Head of Structured Trade Finance & Syndications, Raiffeisen Bank România, 31 de ani

Active totale (2022): 62 mld. lei

Profit net (2022): 1,23 mld. lei

Număr de angajaţi: >4.900


BUSINESS Magazin a lansat anul acesta o nouă ediţie a anuarului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, EDIŢIA 2023, unde am vorbit cu cea mai nouă generaţie de tineri manageri şi antreprenori cu vârsta de până în 40 de ani despre schimbările cu care se confruntă sub influenţa tot mai mare a AI. Ne-am propus ca în cadrul ediţiei de anul acesta a catalogului să analizăm modul în care cei mai tineri manageri şi antreprenori vor reuşi să conducă organizaţiie din România către un viitor în care inovaţia, eficienţa, sustenabilitatea, dar şi emoţiile umane vor defini noua lume a afacerilor. Cosmin Toader, Head of Structured Trade Finance & Syndications, Raiffeisen Bank România, este unul dintre managerii al căror profil a apărut în cadrul acestui proiect.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.