Cum a ajuns o educatoare să dezvolte o super afacere în domeniul finanţării, ce a ajuns astăzi în top trei în domeniu
100 Cele mai puternice femei din business. Roxana Mircea, Managing partner, REI Grup
Cifră de afaceri (2023): + 17,5 mil. lei
Profit brut: + 2,6 mil. lei
Număr de angajaţi: 72
Biografie:
Roxana Mircea şi-a început cariera printre copii, fiind educatoare timp de doi ani, însă în 2007, odată cu aderarea României la UE, a ales să îşi dezvolte cariera în domeniul finanţărilor. În 2011, a pus bazele REI, care a ajuns în 2021 în top 3, la nivel naţional, în rândul companiilor de consultanţă specializate în atragerea de finanţări prin fonduri europene şi ajutoare de stat.
► În urmă cu 20 de ani eram o studentă ambiţioasă la Facultatea de Turism, în timp ce lucram deja ca educatoare, alături de copii, într-o fugă continuă după modele şi oameni valoroşi. Din fericire, am avut norocul de a avea în viaţa mea profesori, mentori şi colegi minunaţi - modele care m-au inspirat atât ca oameni, cât şi ca profesionişti. Am citit şi am învăţat mult, inclusiv trei limbi străine - engleză, franceză şi spaniolă, am început şi o a doua facultate, iar apoi, în ultimul an de studiu, am plecat în Spania (Alicante) printr-o bursă Erasmus. Curiozitatea, dorinţa de dezvoltare şi de a fi un om valoros - de a face lucruri mari - m-au dus către zona de fonduri europene începând cu 2007-2008, coroborat şi cu ideea de project management, de flexibilitate, de a putea lucra aceste proiecte de oriunde.
► Drumul meu profesional a dovedit faptul că dacă munceşti, te dezvolţi, investeşti constant în educaţia ta formală şi informală, eşti deschis la învăţare, inovaţie, reuşeşti să creşti o companie, o echipă - eşti tot mai aproape de a te apropia de visurile tale. Cred că acesta este secretul, un mix constant între muncă (de multe ori chiar foarte-foarte multă - cred că au fost 15 ani cu minimum 10-12 ore/zi) şi învăţare, dezvoltare continuă.
► Nu este niciun secret faptul că finanţările europene pentru ţara noastră se vor diminua considerabil în următoarele exerciţii, motiv pentru care am început, încă din 2021, să intrăm şi în alte domenii de activitate, prin achiziţia unei structuri de cazare în Vama Veche, apoi a urmat dezvoltarea unui proiect în zona de energie şi mai pregătim câteva proiecte pentru a avea un portofoliu diversificat de business. Zona de consultanţă în finanţări se va diminua, însă vom rămâne activi în zona de servicii consultanţă pentru companii, de vânzări şi generare business, întrucât avem o echipă foarte bună de sales. Ultimii 15 ani ne-au învăţat să facem vânzări, marketing, management şi cred că viitorul va fi inteligenţa artificială, la care ne uităm şi noi, lucrând deja cu peste 1.000 de companii şi peste 500 de unităţi administrativ-teritoriale din România care pot să îşi îmbunătăţească procesele prin aceste unelte. Cred că următorii 20 de ani vor fi mult despre tehnologie şi cu toţii trebuie să ne aliniem, motiv pentru care şi noi, intern, am început să integrăm anumite tehnologii. În această zonă văd REI în următorii 20 de ani.
Sugerez antreprenorilor să aibă grijă şi de viaţa personală şi să se bucure, să călătorească, deoarece văd foarte mulţi care se afundă în business, nu au grijă de sănătate şi de cei dragi.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro