Profil de investitor. În ce mai investim
Investitori mici şi mari, profesionişti şi debutanţi deopotrivă, care activează în domenii dintre cele mai diverse, pun pe tapet strategii de investiţii şi lecţii învăţate în timp pentru a întări zicala „bursa este pentru toţi” şi a mări rândurile investitorilor din piaţa locală. Toate sfaturile sunt adunate în seria de materiale „Profil de investitor” găzduită de Business Magazin.
SafeTech Innovations este o companie românească specializată în furnizarea de servicii şi soluţii de securitate cibernetică firmelor locale şi internaţionale. A intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie 2021, în urma unui plasament privat prin care a atras 2,5 milioane de lei de la investitori în numai 37 de secunde, sub simbolul bursier SAFE.
Oferta de listare a fost atunci suprasubscrisă de 8,6 ori, capitalizarea anticipată fiind de 12,5 milioane de lei. Investitorii acordă astăzi companiei o evaluare de 206,2 milioane de lei, adică de aproximativ 16,5 ori mai mare decât înaintea listării.
De la începutul acestui an, acţiunile SAFE au un avans de 9,3%, pe fondul unui rulaj de 4 milioane de lei, iar în ultimul an au un minus de 7,1%, pe tranzacţii de 17,2 milioane de lei, conform datelor BVB. Compania a realizat transferul de pe piaţa secundară AeRO pe piaţa principală în şedinţa din 6 februarie 2023.
SafeTech Innovations a fost înfiinţată în 2011 de Victor Gânsac şi Paul Rusu, acţionari care au participaţii de 36,76% şi de 36,74%, restul de 26,5% din acţiuni fiind în conturile altor investitori. Victor Gânsac este totodată CEO şi preşedinte al consiliului de administraţie.
Brandul este prezent în trei ţări, prin birourile deschise în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, iar anul acesta îşi propune să deschidă un birou în Statele Unite. Pentru 2022, SafeTech a anunţat un profit net de 10,2 milioane de lei, cu 70% mai mare faţă de rezultatul net din 2021, la afaceri de 34,9 milioane de lei, plus 52%, arată datele din raportul financiar anual preliminar.
În ceea ce priveşte performanţa financiară din 2022, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 43% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică au contribuit cu 57%. În 2022, SafeTech a avut parte de o creştere a numărului de contracte recurente, dar şi la nivel de clienţi, reuşind să câştige 14 clienţi noi.
În 2023, Safetech Innovations vizează consolidarea afacerii din România, atât prin creşterea numărului de clienţi noi, cât şi a numărului de contracte recurente, precum şi dezvoltarea filialei din Marea Britanie.
Conform bugetului de venituri şi cheltuieli la nivel consolidat publicat la începutul lunii februarie, compania vizează pentru acest an atingerea unor afaceri de 58,1 milioane de lei, cu 66,5% mai mari faţă de anul anterior şi a unui profit net de 13,9 milioane de lei, în urcare cu 36,3%.
Acesta este un material informativ şi nu reprezintă o recomandare sau o ofertă de investiţie. Performanţele anterioare nu reprezintă o garanţie a realizărilor viitoare. Este recomandată documentarea temeinică înainte de a investi.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro