Raluca Nicolaescu: Lecţia lui 2020 a fost despre adaptabilitate şi solidaritate, a fost despre soluţii şi ajustări repetate, dar şi despre colaborare, cu obiectivul de a obţine rezultate cât mai bune

Postat la 03 mai 2021 76 afişări

Raluca Nicolaescu: Lecţia lui 2020 a fost despre adaptabilitate şi solidaritate, a fost despre soluţii şi ajustări repetate, dar şi despre colaborare, cu obiectivul de a obţine rezultate cât mai bune

Head of Marketing Mastercard


Cifră de afaceri: N/ANumăr de angajaţi: 35


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Pandemia ne-a adus aminte că, în situaţiile în care nu putem controla ceea ce se întâmplă în jurul nostru, cel mai important este cum alegem să reacţionăm la aceste evenimente. Din acest punct de vedere, lecţia lui 2020 a fost despre adaptabilitate şi solidaritate. A fost despre soluţii şi ajustări repetate, în pas cu schimbările rapide care se produceau, dar şi despre colaborare, cu obiectivul de a obţine rezultate cu atât mai bune.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Una dintre cele mai importante decizii a fost să construim alături de partenerii noştri de termen lung: am decis împreună, destul de rapid să reconfigurăm proiectele conturate deja, pentru a ne redirecţiona eforturile către susţinerea cauzelor din noul context.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Noi ne-am hrănit foarte mult din faptul că, prin activitatea noastră, i-am ajutat, direct sau indirect, pe ceilalţi. De asemenea, a fost foarte important pentru noi să rămânem conectaţi – nu doar implicit, prin callurile recurente sau prin natura proiectelor comune – ci şi la nivel interpersonal. Şi, deşi lumea s-a schimbat, ne-am păstrat obiceiul de a crea surprize de nepreţuit în echipă.

—   Work from home sau de la birou?

Anul acesta am avut ocazia să experimentăm toate avantajele şi dezavantajele ambelor modalităţi de lucru şi pot spune, fără ezitare, că, deşi are multe beneficii, telemunca nu poate suplini un aspect foarte important: interacţiunea umană. În această perioadă, prioritatea rămâne să ne protejăm sănătatea şi siguranţa, însă, pentru viitor, cred că varianta cea mai bună este un mix echilibrat al celor două.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Familia şi oamenii apropiaţi sunt sursa mea vitală de energie în situaţii de criză şi nu numai. Ei mă ajută să mă relaxez, să privesc optimist lucrurile şi să accesez noi resurse de curaj şi determinare.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Dincolo de efectele negative produse, perioadele cu dificultăţi şi incertitudini au «calitatea» de a scoate la suprafaţă persoane şi personalităţi, dar şi comunităţi demne de toată lauda. Îmi este imposibil să mă limitez la o singură persoană, dar trebuie să menţionez că m-au inspirat enorm solidaritatea şi rezilienţa personalul medical din prima linie, incredibila putere de reinventare a antreprenorilor din industria HoReCa, mobilizarea extraordinară a oamenilor din toată ţara pentru a susţine, prin diferite mijloace, lupta împotriva virusului, precum şi capacitatea femeilor de pretutindeni de a fi lideri în circumstanţe extraordinare.

—   Putere vs. feminitate:

Feminitatea se traduce prin înţelegere, compasiune, inteligenţă, graţie, rezilienţă, capacitate de relaţionare şi adaptare, calităţi care alcătuiesc o combinaţie puternică, prin excelenţă, atât în business, cât şi în viaţa de zi cu zi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.