Povestea celor trei milioane
De cand cu criza economica, numarul celor pasionati de viata bancherilor si a finantistilor a crescut. Orice detaliu, de la jocurile financiare ascunse pana la stilul de viata al oamenilor din domeniu, a devenit de interes pentru public.
Inclusiv romanele de actiune care au ca subiect mediul financiar sunt pe val. La editura Rao a aparut thrillerul "Milionarii", scris de Brad Meltzer, pentru amatorii de romane despre lumea jocurilor bancare. Desi este pura fictiune, romanul autorului american este cu atat mai interesant cu cat Meltzer a participat, in septembrie 2006, la un grup de lucru, alaturi de CIA, FBI si diversi psihologi de la Departamentul de Securitate Interna, in care se imaginau posibile variante la care ar putea recurge teroristii pentru a ataca SUA. Scriitorul nu duce lipsa de inspiratie, astfel incat cartile sale au petrecut peste zece luni pe listele de bestseller-uri si au fost traduse in 25 de limbi.
"Milionarii" sunt Charlie si Oliver Caruso, doi frati care lucreaza la Greene & Greene, o banca privata pentru elite, unde trebuie sa ai minim doua milioane de dolari in cont pentru a fi acceptat printre clienti. Cei doi observa trei milioane de dolari intr-un cont abandonat, despre care nimeni nu stie. Normal, cedeaza tentatiei, dar isi dau seama ca nimic nu este atat de simplu, mai ales ca in joc intra si serviciile secrete.
Dincolo de actiunea gandita de Meltzer, care creste gradat ritmul si suspansul, interesante sunt detaliile legate de mecanismele financiare si de lumea in care se desfasoara actiunea. Mai ales ca, fie criza sau nu, lumea celor bogati va fascina intotdeauna. Criticii spun ca Meltzer va fi urmatorul John Grisham, maestrul thrillerelor a caror actiune se petrece in lumea avocatilor. Autorul a scris sapte romane, iar la editura Rao a mai fost publicata "Cartea sortii".
BRAD MELTZER "Milionarii", Editura RAO, Bucuresti, 2010
Aparitii noi
- Voiajul regal
Dupa cum o arata si titlul, volumul este dedicat calatoriei intreprinse de Regina Maria a Romaniei pe continentul nord-american. Autorul, conf. dr. Adrian-Silvan Ionescu, a scormonit prin arhivele romanesti si straine pentru a dezgropa cele mai mici detalii ale voiajului regal, conjugandu-le cu un context larg: eforturile diplomatice de a impune Romania pe harta politicii europene. De-a lungul itinerariului urmat de regina, redat in amanunt, autorul citeaza si din jurnalul tinut de Regina Maria cu aceasta ocazie, in care suverana si-a inregistrat toate intalnirile si evenimentele, dar si descrieri amuzante ale personalitatilor pe care le-a intalnit.
Adrian-Silvan Ionescu "Regina Maria si America", Editura NOI Media Print, Bucuresti, 2010
- Piromanul Chibritel
Daca fetita cu chibrituri ne-a trezit mila si/sau tristetea, "Un chinez pe bicicleta" ne va smulge hohote de ras in paginile despre Chibritel, un piroman chinez din Buenos Aires, care fuge de fiecare data de la locul faptei pe bicicleta si care, in buna traditie a raufacatorilor, trebuie, la un moment dat, sa ia si un ostatic. In acest caz - Ramiro, naratorul romanului, care, departe de a fi doborat de captivitate, se va imprieteni cu lumea subterana a hotilor de buzunar si isi va largi orizonturile.
Ariel Magnus "Un chinez pe bicicleta", Editura Trei, Bucuresti, 2009
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro