Zece filme pe care orice antreprenor ar trebui să le vadă

Postat la 22 ianuarie 2017 2564 afişări

Zece filme pe care orice antreprenor ar trebui să le vadă

Filmele tind să exagereze realitatea, însă chiar şi filmele pur ficţionale conţin un sâmbure de adevăr pe care oamenii îl pot sesiza sau de unde pot învăţa anumite lucruri. Iar cazul antreprenoriatului nu este diferit. Mai jos vă oferim o listă cu filme pe care antreprenorii sau viitorii antreprenori le pot vedea şi de unde pot învăţa ceva.

  • Thank You For Smoking este un film perfect pentru cei aflaţi în marketing care vor să înveţe câteva trucuri care-i vor ajuta cum să vândă aproape orice. Oricine este interesat de PR şi tehnici de negociere, comunicare şi managementul crizei ar trebui să-l vadă.
  • Startup.com este un documentar din 2001 care examinează măreţia şi decăderea start-upului GovWorks care a strâns finanţare de 60 de milioane de dolari de la Hearst Interactive Media, KKR, Sapient etc. Este util pentru a înţelege boom-ul şi decăderea erei dotcom şi cum prieteniile pot fi ameninţate de parteneriatele de business.
  • Catch me if you can este un film regizat de Steven Spielberg cu Leonardo DiCaprio în rolul principal şi spune povestea unui maestru a înşelăciunilor (DiCaprio) care se află într-un joc de-a şoarecele şi pisica cu un agent FBI (Tom Hanks). Antreprenorii pot vedea cum DiCaprio reuşeşte să găsească soluţii creative la probleme ce păreau că nu au o soluţie, cum să transforme o situaţie ce părea rea într-una bună, perseverenţă (DiCaprio nu se lasă bătut) şi bineînţeles,  faptul că orice faptă rea, ilegală, va fi pedepsită în cele din urmă.
  • Twelve Angry Men. Acest film superb al lui Sydeny Lumet poate nu părea o alegere evidentă pentru antreprenori, însă aici se evidenţiază cel mai bine dinamica grupului, cum comunică şi cum se impun liderii. Poţi vedea tehnici de negociere, de persuasiune şi de rezolvarea conflictelor. Plus, te vei distra de minune.
  • Wall Street. Charlie Sheen este un jucător la bursă care navigează rollercoaster-ul economic al Wall Street-ului adoptând mantra "lăcomia este bună" şi care îl idolatrizează pe un coleg de-al său ce nu respectă regulile. Acest film este o fereastră în lumea de pe Wall Street, corporate finance, pieţe de capital şi ne arată cum o minte tânără poate fi influenţată şi împinsă către mijloace necurate de operare.
  • Office Space. Da, spaţiile de birouri s-au schimbat de la lansarea filmului, însă relaţiile colegiale prezentate în film sunt încă de actualitate. Te vei distra, vei râde şi învăţa câte ceva despre leadership, team building sau dezvoltarea carierei.
  • Trilogia The Godfather. Filmele din această trilogie nu sunt doar produse cinematografice de calitate, ci şi subiect de invăţare pentru antreprenori. Aici poţi vedea de ce relaţiile/reţelele/alianţele construite contează, de ce este important să-ţi cunoşti competiţia şi cum să conduci discuţiile în momentele dificile.
  • The Devil Wears Prada nu este doar un film despre modă, ci unul despre ambiţie şi cum să perseverezi pentru a avea succes la jobul mult visat. Vei vedea cum să navighezi lumi necunoscute, cum să te descurci în situaţii neplăcute şi vei vedea că munca din greu va da roade, într-un final.
  • Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb este o satiră a războiului rece şi un film care te va distra de la început până la final, iar de-a lungul duratei peliculei te vei gândi la leadership şi loialitate.
  • The Rainmaker spune povestea unui absolvent de drept care se luptă cu o companie de asigurări pentru viaţa unui copil diagnosticat cu leucemie. Aici este portretizat cazul luptătorului mic, care nu are şanse (David în luptă cu Goliat) şi exemplifică puterea determinării şi responsabilităţii sociale.

Mai sunt şi alte filme la care ne-am gândit că s-ar potrivi aici, dar pe care, poate, le vom include într-o serie cu numărul doi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.