Ce trebuie să facă somelierul perfect
Somelierii buni nu se limitează doar la a recomanda clienţilor un vin, după cum se poate vedea la restaurantele de lux din Londra.
Aceştia au grijă să le explice colegilor cum să procedeze atunci când vine la restaurant un client de-al lor, iar ei nu sunt la serviciu, mai ales dacă e vorba de clienţi dispuşi să cheltuiască mii de lire pe un vin bun, scrie The Telegraph.
Un alt serviciu special oferit este căutarea de vinuri deosebite care nu se află în meniul localului, iar când sunt găsite, clientul este anunţat şi face rezervare la cină, ori, dacă nu se poate găsi o masă liberă, este sunat unui coleg de la alt local căruia i se transmite ce preferă clientul.
Somelierii care oferă asemenea servicii sunt la mare căutare, mai ales că acum clienţii nu se mai feresc să arate că-şi permit să dea mulţi bani pe vin, aşa cum o făceau imediat după începutul crizei economice din 2008.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro