Hotelurile profita de vara si investesc in terase in aer liber
Constiente ca un local in aer liber este mana cereasca pentru business in timpul verii, hotelurile investesc in deschiderea sau reamenajarea teraselor.
Meniul include miel, vita si fructe de mare. Bucatarul-sef Bernd Kirsch recomanda salata Citta - mozarella, pere, nuca si ciuperci, tiramisu sau risotto, mandria sa, reteta datorita careia a obtinut si postul. "La aceasta terasa vin tinerii pentru intalniri informale sau oameni de afaceri", adauga Adam.
Pentru cei plictisiti de zumzaiala bulevardului, pe marginea piscinei hotelul a deschis un Beach Bar, cu cocteiluri energizante si gustari usoare, inaugurat in acest sezon. "De doua ori pe saptamana sunt invitati DJ care pun muzica de relaxare, pentru evenimente speciale instalam un ecran sau pur si simplu se relaxeaza cu snacksuri si cocteiluri."
De partea cealalta a piscinei se organizeaza in fiecare miercuri o piata de peste in aer liber, unde exemplare proaspat aduse sunt expuse pe o taraba in forma de barca. In plus, la Pool Side Grill se organizeaza gratare pe Texas Grill, care amintesc de emisiunile "Licence to grill" cu Rob Rainford."Texas Grill a costat cateva zeci de mii de euro si functioneaza si cu lemn, si cu carbune, are o zona speciala pentru afumare, cu diverse lemne aromate. Pool Side Grill este o terasa sezoniera si are in jur de 80 de locuri."
Cei care isi petrec timpul la terasele Radisson Blue sunt jumatate din hotel, jumatate din afara lui, precizeaza Adrian Adam.
"Clientii raman seara, dar vor sa si descopere orasul. Foarte populare sunt zilele de familie, cand vin toti si isi petrec ziua la piscina." Adam a remarcat ca, cel putin vara, intalnirile de afaceri nocturne sunt la mare cautare. "Sunt foarte multi oameni de afaceri care se intalnesc seara dupa ora sapte.
Noi am incercat sa atragem oamenii de afaceri care urmaresc tendintele internationale, sunt preocupati de design si vor sa se simta oameni de succes, asa ca sunt foarte multe zone de socializare."
Pentru hotelul boutique de cinci stele Carol Parc, sezonul de terase a debutat cu o petrecere in stil cubanez, cu chipsuri de banane, cocteluri, trabucuri si evident muzica latina.
Managerii si-au propus sa atraga localnicii cu petreceri tematice, gen Sex and The City, Siberian Night si, la inceputul lunii august, o petrecere "Show Up and Show Off in Monaco".
Evenimentele au fost gandite in asa fel incat sa atraga lumea buna pe care arhitectul Suter (cel ce a proiectat cladirea unde se afla hotelul si un apropiat al regelui Carol I) o primea acasa la fiecare sfarsit de saptamana. Se spune, din povestirile fostilor vecini si urmasilor lui Suter, ca arhitectul era intotdeauna preocupat de bucatarie fina si vin.
Exista si hoteluri care si-au pozitionat terasele diferit si incearca sa ii atraga pe amatorii de evadare in Bucuresti cu promisiuni romantice.
De exemplu, terasa Astrodom a hotelului Residence Cerisiers. Amenajata la etajul al patrulea, decorata cu piese unicat, accesorii realizate manual, colectii de arta fina si antichitati, terasa da impresia celor prezenti ca se afla deasupra orasului, mai ales ca se afla intr-o zona unde cladirile inalte nu prea au patruns (inca).
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro