Nerecomandat vegetarienilor
Printre salcii, pe malul laculuiChurrascaria din Bucuresti se dezvaluie printre salciile de pe malul lacului Herastrau, intr-o cladire joasa, in care lumina patrunde prin geamuri imense, tocmai bune pentru a admira lacul. Primul lucru pe care il observi la intrare este bufetul care ascunde tot felul de bunatati menite sa puna in valoare savoarea carnii: orez cu legume, cartofi copti, ciuperci pregatite cu unt, usturoi si patrunjel, broccoli, salata de mere cu maioneza si stafide. Nu putea lipsi feijoada, mancarea traditionala din Brazilia, o combinatie de fasole neagra, orez, farofa (faina de manioc), legume si cel putin cinci feluri de carne dupa reteta clasica. Brazilienii mananca de obicei feijoada sambata, cand se sarbatoreste ziua fasolei. Reteta lasa loc adaptarilor, asa ca varianta de la churrascaria contine fasole, combinata cu bucati de carnati, slaninuta si sunca. Mancarea de la bufet este ca un fel de preambul. Ritualul mesei este oarecum diferit fata de un restaurant obisnuit, in sensul ca meniul nu contine decat doua optiuni: Luncheon Platters si Rodizio in variantele medii sau mari. Pranzul are cinci feluri si a fost gandit special pentru oamenii de afaceri grabiti, pentru ca proprietarii garanteaza ca totul este gata in 40 de minute. Marii pasionati de carne pot alege meniul cu 12 variante diferite si trebuie sa se pregateasca atat fizic cat si sufleteste pentru a face fata ospatului. Metoda de servire este simpla. Chelnerul (churrasqueiro), se infiinteaza la masa cu o sabie in care sunt \"trase\" diferite varietati de carne si se foloseste de un cutit imens pentru a portiona frigaruia. Festinul consta in aripioare de pui, pulpe de pui si inimioare fripte si crocante. Urmeaza specialitatile din porc, vita si carnati. De fiecare data chelnerul are grija sa roteasca frigaruia astfel incat fiecare sa isi poata alege partea preferata, mai crocanta sau mai zemoasa.Brazilienii, care mananca fotbal pe paine, nu puteau uita nici la restaurant de sportul rege. Asa ca se folosesc de cartonase pentru a facilita comunicarea. Partea verde inseamna ca meseanul nu s-a saturat si ca doreste mai mult, iar in momentul in care chelnerul vede cartonasul rosu stie ca a sosit momentul sa se opreasca. Vita lor e mai bunaLa Churrascaria, amatorii de carne de vita pot judeca \"pe limba lor\" vita braziliana, care, alaturi de cea argentiniana, e considerata printre cele mai bune din lume. Carnea exotica este foarte frageda, de fapt se topeste in gura, datorita pasunilor imense cu care se lauda tara dar si pentru ca vitele sunt sacrificate inainte sa implineasca 3 ani. Reprezentantii restaurantului spun ca de obicei clientii prefera sa vina seara si in week-end cand pot savura in liniste cele 12 feluri de carne, nefiind presati de timpul limitat al pauzei de masa. Restaurantul nu ar fi fost cu adevarat brazilian fara un bucatar \"bastinas\". Brazilianul get-beget care detine secretele ingredientelor ce dau savoare speciala carnii nu vorbeste o iota de romana sau orice alta limba accesibila unui client obisnuit, dar stie cu siguranta ce ii face pe romani fericiti.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro