Omega se pregateste de aselenizare
Gama care se bazeaza pe noul calibru se numeste Hour Vision, iar ceasurile expun modalitatea de functionare a mecanismului prin intermediul a patru fante laterale din safir transparent. Pentru a pune in valoare calibrul, restul ceasului (respectiv cadranul) este extrem de simplu, fara niciun fel de ornamente care sa distraga atentia de la 8500/8501. Dupa aceasta lansare, care probabil va fi accentuata la Salonul de la Basel, presedintele Omega, Stephen Urquhart, a ajuns la Vancouver, unde a dezvelit un fel de hibrid intre tehnologia de cronometrare sportiva si arta urbana. Ceasul care va masura cei trei ani care mai raman pana la startul Jocurilor Olimpice de Iarna din Vancouver are o inaltime de peste 6 metri, 3 metri latime si cantareste peste 1.100 de kilograme. Structura e asezata pe placi de beton si e compusa din lemn de cedru, sticla si otel. Ceasul are doua afisaje electronice. Omega a mai fost de doua ori "orologerul" oficial al olimpiadelor din Canada (la Montreal in 1976 si Calgary in 1988). In cei 169 de ani de existenta, marca a cronometrat 22 de editii ale Jocurilor Olimpice, iar in 2008 va fi prezenta la Beijing si in 2012 la Londra.
A doua colectie lansata in 2007 de Omega se numeste De Ville Co-Axial Chronoscope, o linie mai sport in cadrul gamei De Ville. Cronograful a fost inspirat de designul colectiei De Ville Rattrapante si are un mecanism mecanic. Numele reprezinta fuziunea a doua cuvinte grecesti - khronos (timp) si skopos (observator). Cadranul cronografului e disponibil in trei variante de culoare: negru mat, argintiu si rosu. Cadranele secundare, trei la numar, au menirea de a facilita citirea functiilor cronografului. Indicatoarele orare tridimensionale si cifrele care capteaza lumina sunt doua dintre caracteristicile estetice si nu numai pe care se bazeaza designul ceasurilor. Cronograful se bazeaza pe calibrul 3313 si e disponibil in aur galben sau rosu si otel.
Pe langa aceste preocupari "pamantesti", marca se concentreaza si asupra crearii unor ceasuri care sa fie purtate de astronauti la urmatoarea aselenizare (planificata pentru 2020) si chiar in cursul unei expeditii pe Marte, programata pentru 2040. Ambitiile orologerilor de la Omega nu sunt exagerate, avand in vedere ca Gene Cernan, ultimul astronaut care a pasit pe Luna, a declarat ca, in cursul "excursiei", a purtat nu unul, ci doua Omega Speedmaster - unul furnizat de NASA si al doilea proprietate personala, setat pe fusul orar al orasului sau, pentru a se simti mai aproape de familie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro