Arta din farfurie

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 iunie 2024 15 afişări

Arta din farfurie

Pe lângă mâncare, restaurantele îşi îndreaptă de ceva vreme atenţia şi spre veselă, cea albă fiind tot mai des înlocuită de cea colorată, deosebită de la local la local. Multe restaurante servesc acum meniurile de degustare şi restul mâncării în vase special create, scrie The Telegraph. Farfuriile colorate nu numai că le dau impresia clienţilor că mâncarea e mai bună, după cum arată anumite studii, ci pot fi şi folosite pentru a transmite o anumită imagine pe care doreşte să o aibă restaurantul, anumite principii şi să inducă anumite emoţii. În acest scop, localurile colaborează cu artişti ceramişti, care nu numai că creează vase speciale pentru anumite feluri de mâncare, dar se pot dovedi creativi şi în privinţa materialelor pe care le folosesc, recuperând deşeuri de la restaurantul client precum cochilii de scoici, coji de ouă sau sticle de vin, pe care le transformă apoi în argilă şi smalţ. În unele cazuri, vesela casei poate ajunge şi să fie vândută şi clienţilor cărora le-a plăcut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.