Arta din farfurie
Pe lângă mâncare, restaurantele îşi îndreaptă de ceva vreme atenţia şi spre veselă, cea albă fiind tot mai des înlocuită de cea colorată, deosebită de la local la local. Multe restaurante servesc acum meniurile de degustare şi restul mâncării în vase special create, scrie The Telegraph. Farfuriile colorate nu numai că le dau impresia clienţilor că mâncarea e mai bună, după cum arată anumite studii, ci pot fi şi folosite pentru a transmite o anumită imagine pe care doreşte să o aibă restaurantul, anumite principii şi să inducă anumite emoţii. În acest scop, localurile colaborează cu artişti ceramişti, care nu numai că creează vase speciale pentru anumite feluri de mâncare, dar se pot dovedi creativi şi în privinţa materialelor pe care le folosesc, recuperând deşeuri de la restaurantul client precum cochilii de scoici, coji de ouă sau sticle de vin, pe care le transformă apoi în argilă şi smalţ. În unele cazuri, vesela casei poate ajunge şi să fie vândută şi clienţilor cărora le-a plăcut.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro