Balon şi plasă de păianjen
O expoziţie deschisă, nu demult, la New York îşi propune să le dea vizitatorilor de gândit în timp ce admiră lucrări sau instalaţii de artă. Intitulată „Particular Matter(s)”, expoziţia artistului berlinez de origine argentiniană Tomás Saraceno invită oamenii să se gândească la poluare şi la soluţii de a o combate, precum şi să asculte şi să vadă lumea printr-o pânză de păianjen.
Astfel, lucrarea „We Do Not All Breathe the Same Air” este compusă din foi mari de hârtie pe care s-a ţinut vreme de doi ani evidenţa nivelurilor de poluare din diverse locuri ale lumii. O instalaţie de artă intitulată „Museo Aero Solar” invită vizitatorii să se plimbe printr-un balon uriaş confecţionat din pungi de plastic colorate pentru cumpărături şi atrage atenţia asupra unui alt proiect al artistului, Aerocene Foundation, o organizaţie nonprofit care îşi propune să contribuie la crearea unor aparate de zbor ce nu folosesc combustibil tradiţional şi sunt propulsate de vânt şi lumină.
Cea mai importantă parte a expoziţiei o reprezintă însă instalaţia „Free the Air: How to hear the universe in a spider/web” construită pe două niveluri, unul situat la înălţimea de şase metri, iar celălalt la înălţimea de 12 metri. Vizitatorii pot alege nivelul dorit, după care, ajunşi pe o plasă de oţel pe care se deplasează, pot experimenta modul în care un păianjen percepe lumea. Experienţa durează douăzeci de minute, timp în care se stinge lumina, obligându-i pe vizitatori să fie mai atenţi la sunetele din jur şi la vibraţii, acestea din urmă având rolul de a le arăta cum se mişcă plasa şi cum percepe păianjenul informaţii cu ajutorul ei.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro