Bomboane de pânză

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 septembrie 2024 15 afişări

Bomboane de pânză

Pentru resturile de textile se pot găsi diverse întrebuinţări, chiar şi mai neobişnuite, cum ar fi transformarea lor în bomboane, aşa cum a încercat un designer pe nume Jinghan Li, care doreşte să-i facă pe oameni să ia şi deşeurile în calcul ca sursă de hrană, scrie Dezeen.

Aceasta a tratat nişte bucăţele de materiale naturale cu o enzimă numită celulază care descompune celuloza din acestea obţinând glucoză, din care a făcut apoi bomboane de diferite forme şi culori în cadrul proiectului său FabriCandy. Din glucoza obţinută din denim, de exemplu, a realizat o acadea spiralată albastră, iar din bumbac bomboane multicolore moi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RECICLARE,
deseuri,
designer,
transformare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.