Cand stelele Michelin ajung o povara pentru restaurante
Debordand de bucurie dupa ce restaurantului sau, Le Lisita din localitatea Nimes din sudul Frantei, i-a fost acordata o stea Michelin, maestrul bucatar care-l patroneaza a constatat ca mult ravnita distinctie nu i-a adus avantajele sperate.
Cum stelele Michelin impun anumite standarde, ca de exemplu un ospatar la cinci-sase clienti, respectarea lor se traduce in costuri mai mari pentru local si implicit in preturile pe care trebuie sa le plateasca cei ce doresc sa ia masa acolo.
Ca atare, maestrul bucatar Olivier Douet s-a gandit sa-si transforme localul intr-o braserie unde un meniu cu specialitatea zilei incepand de la 23,60 de euro. Cheltuielile mai mari corelate cu criza economica l-au adus aproape de pierderi si spera ca astfel sa-si tripleze numarul clientilor.
Braseriile cu mancare pentru cei cu gusturi fine si preturi moderate sunt la moda in Franta, unde criza a afectat si alte restaurante cu stele Michelin. La acestea se pot face mai usor rezervari decat altadata; in schimb, unele dintre braseriile care ofera "haute cuisine" la preturi pe masura buzunarelor afectate de starea economiei au rezervari facute pe sase luni inainte.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro