Ceramică de stat

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 22 septembrie 2024 5 afişări

Ceramică de stat

De la faianţă, gresie, vase sau diverse obiecte decorative, ceramica ajunge şi la mobilă, tot mai mulţi artişti fiind atraşi de potenţialul ei în acest domeniu, după cum o demonstrează produsele lansate în ultima vreme. 

Unii ajung să creeze piese de mobilier din pasiunea pentru design, alţii întâmplător, la sfatul unei galerii de artă cu care colaborează; cert este că este disponibilă o gamă din ce în ce mai largă, cu preţuri de la câteva sute la câteva zecii de mii de euro. Brandul belgian Nestor & Rotsen are, de exemplu, o gamă de dulăpioare ceramice care par a fi confecţionate din petice, iar pentru proiecte personalizate produce insule de bucătărie şi rafturi, scrie Financial Times. Britanicul Daniel Schofield a realizat o serie de măsuţe de cafea şi decorative în colecţia „Mag” lucrate dintr-o argilă rezistentă folosită pentru mesele din laboratoare şi prevăzute cu margini netede şi rotunjite ca nu se ciobească sau să crape uşor. Compania newyorkeză Forma Rosa a lansat scaunele ondulate „Wave” cu smalţ în două nuanţe care pare să curgă.

Artista franceză Agnes Debizet a trecut de la sculpturi ceramice la mobilă ceramică la sugestia unei galerii pariziene. A rezultat o serie de scaune cu forme neregulate, o parte dintre ele inspirate de lumea animală.

Artistul american Danny Kaplan s-a apucat de confecţionat mobilă din ceramică fiind pasionat de design, după cum singur recunoaşte, şi a realizat scaune, mese şi lampadare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.