Criza a venit cu chilipiruri imobiliare in Caraibe
Starea delicata a economiei ii indeparteaza pe unii de vise de-o viata, in timp ce altii sunt mai aproape ca niciodata de momentul implinirii lor.
Asa stau lucrurile in cazul europenilor care isi doreau de mult o casa de vacanta intr-un loc exotic precum Insulele Caraibe, dar care nu si-o puteau permite din cauza ca era prea scumpa pentru posibilitatile lor.
Cum veniturile din turism din zona s-au redus cu 30% ca urmare a crizei economice, iar vanzarile de proprietati de vacanta au scazut la mai putin de jumatate, o proprietate in Caraibe a devenit mai accesibila decat anii trecuti. Preturile in Barbados, de exemplu, au scazut cu pana la 15% comparativ cu 2007, in timp ce pe insulele mai mici, unde infrastructura este mai putin dezvoltata, preturile sunt cu cel putin 20% mai mici.
Daca prin traditie casele de vacanta din aceasta destinatie exotica erau cumparate de americani, cumparatorii din SUA s-au imputinat considerabil cu incepere din 2008, drept pentru care detinatorii proprietatilor propuse spre vanzare au fost nevoiti sa mai renunte la unele dotari de lux, pentru a le face atragatoare pentru cumparatorii cu mai putine resurse disponibile pentru o asemenea investitie.
Ca urmare, cererea de proprietati caraibiene din partea clientilor europeni, dar in special britanici, a inceput sa creasca din primavara, mai ales ca acestea sunt sensibil mai ieftine decat casele de vacanta de pe coasta europeana a Mediteranei. Daca pana nu de mult era greu de gasit o proprietate in Caraibe sub 430.000 de euro, acum sunt mii de oferte si se pot gasi chiar si case de vacanta cu preturi apropiate de 200.000 de euro.
Expertii imobiliari atrag insa atentia doritorilor ca ar fi bine sa fie foarte atenti de la cine cumpara, deoarece exista si proiecte care, desi anuntate, au ramas doar pe hartie. O alta problema pentru cei ce planuiesc o evadare periodica la casa lor de vacanta din Caraibe o reprezinta si reducerea numarului de zboruri spre aceasta destinatie din cauza aceleiasi crize economice.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană