După microbibliotecile stradale, care constau din cutii cu geam de sticlă protejate de intemperii şi umplute cu cărţi, au apărut acum şi microgaleriile de artă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 octombrie 2024 8 afişări

După microbibliotecile stradale, care constau din cutii cu geam de sticlă protejate de intemperii şi umplute cu cărţi, au apărut acum şi microgaleriile de artă

După microbibliotecile stradale, care constau din cutii cu geam de sticlă protejate la intemperii şi umplute cu cărţi, au apărut acum şi microgaleriile de artă, care folosesc acelaşi tip de cutii drept spaţiu expoziţional pentru lucrările artiştilor care colaborează cu ele, scrie LA Times. Inspiraţia i-a venit unui artist din Long Beach, California, Dave Clark, care a constatat că în zona sa există mulţi artişti, dar nicio galerie, drept care a construit o microgalerie la cutie, în care se pot schimba exponatele, pe care a denumit-o Gallery 17 şi instalat-o în faţa casei.

A organizat apoi o expoziţie în Gallery 17, prezentând lucrări ale unui artist local, după care un vecin, apoi persoane din alte zone ale oraşului sau chiar din alte localităţi au comandat şi ele microgalerii. Iniţiativa lui Clark a stârnit interes şi printre artişti, venind cereri de expoziţie nu numai din zona Los Angeles, unde se află Long Beach, ci chiar şi din Ecuador.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARTA,
artisti,
artist,
carti,
galerie,
expozitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.