Pasiuni de pandemie: casele de hârtie
Într-o perioadă în care stau mai mult pe acasă, oamenii caută activităţi cu care să-şi ocupe timpul, iar arhitecţii le dau o mână de ajutor. Când nu sunt ocupaţi cu proiectatul de clădiri spectaculoase, aceştia îşi încearcă mâna la proiectat căsuţe de hârtie pe care le pot asambla apoi constructorii amatori.
Proiectatul unei căsuţe de hârtie nu este un lucru chiar atât de simplu, dat fiind că obiectul trebuie să poată fi asamblat astfel încât să-şi păstreze forma şi să nu se turtească. Căsuţele de hârtie create de arhitecţi se inspiră din clădiri concepute de aceştia, fie deja construite, fie prezentate ca model la vreun eveniment internaţional în domeniu, scrie New York Times, şi reprezintă sugestii pentru posibile case ale viitorului.
Massimo Locatelli, de la firma de arhitectură Locatelli Partners din Milano, propune o căsuţă de hârtie care aminteşte de un proiect mai vechi al său, o casă din beton care poate fi tipărită la o imprimantă 3D şi ridicată în mai puţin de o săptămână. Căsuţa e formată din module interconectate care seamănă ca formă cu nişte pietricele şi arată ca o locuinţă potrivită într-un decor marţian.
Arhitectul belgian Vincent Van Duysen a proiectat o căsuţă de hârtie mai simplă, care seamănă a hambar şi este inspirată din DC2 Residence, o casă pasivă din Tielrode, Belgia.
La rândul său, arhitecta americană de origine japoneză Toshiko Mori a avut ca punct de plecare casele din zonele rurale din Senegal, ţară în care a lucrat în urmă cu câţiva ani, căsuţa ei de hârtie având o formă circulară gândită pentru a-i ţine pe membrii familiei la un loc şi nu în camere separate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro