Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Aplicaţia unde utilizatorii pot posta propriul anunţ de căutare de muncă în localitatea dorită, doar completând câteva informaţii, fără a fi necesar un CV

Postat la 18 februarie 2024 35 afişări

Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Aplicaţia unde utilizatorii pot posta propriul anunţ de căutare de muncă în localitatea dorită, doar completând câteva informaţii, fără a fi necesar un CV

DeLucru App este, potrivit fondatorului, prima aplicaţie pentru românii care caută şi oferă de lucru. Pe DeLucru (desktop sau aplicaţie mobilă), utilizatorii găsesc uşor cele mai recente şi diverse oferte de muncă ocazională, în gospodăriile altor români. În plus, utilizatorii pot posta propriul anunţ de căutare de muncă în localitatea dorită, doar completând câteva informaţii, fără a fi necesar un CV. Utilizatorii primesc în timp real notificări despre ofertele de muncă din zona şi domeniul lor de interes.

 

Descrierea inovaţiei:

DeLucru App este prima aplicaţie pentru găsirea ofertelor de lucru temporare sau pe termen lung, indiferent de nivelul de pregătire al aplicanţilor. DeLucru se adresează deopotrivă celor care caută meseriaşi şi celor care caută de muncă cu program normal sau muncă ocazională pentru venituri suplimentare. Românii pot găsi de muncă în gospodăriile altor români, fără a pierde timp cu realizarea unui CV. Cu o investiţie de 200.000 de euro, platforma a fost lansată în 2021, iar în 2023 a fost creată aplicaţia DeLucru App. DeLucru.ro are 22.000 de useri activi şi 35.000 de utilizatori noi lunar. Ei pot găsi oferte de lucru, fără să fie nevoiţi să completeze CV-uri stufoase şi pot lua legătura rapid cu cei care au plasat oferta de muncă, pentru detalii suplimentare.

DeLucru.ro este fondată de Gili Boruz, un om de afaceri din judeţul Vâlcea, care a dorit să ofere oportunităţi de lucru şi persoanelor care cunosc foarte bine o meserie, dar nu sunt foarte familiarizaţi cu utilizarea calculatorului. Platforma oferă posibilitatea identificării oportunităţilor de muncă într-un mod foarte simplificat, iar cei care îşi caută lucrători pentru activităţi din gospodărie îi pot găsi rapid. O altă menţiune a fondatorului e că zona de fiscalizare revine în sarcina utilizatorilor, nu a platformei, „conform legii fiecare persoană având obligaţia să declare veniturile", notează Gili Boruz.

200.000 de euro

investiţie iniţială


Elementul de noutate:

DeLucru conectează românii care caută de muncă cu cei care oferă de muncă în gospodăriile lor, iar un alt element de unicitate constă în faptul că utilizatorii primesc în timp real notificări pentru oferte de muncă în localităţile în care sunt interesaţi să lucreze. Uşor de utilizat, platforma necesită doar completarea câtorva informaţii despre utilizatori, în doar cel mult 5 minute. În plus, oferă românilor posibilitatea să publice anunţuri de oferte de muncă sau de căutare de muncă, fără a fi nevoie să încarce un CV şi are un sistem inteligent de notificare în timp real privind anunţurile nou publicate în aplicaţie.

Efectele inovaţiei:

Platforma a ajutat peste 50.000 de persoane aflate în căutarea unor oportunităţi de lucru:  tineri necalificaţi, care erau com­plet dezorientaţi; pensionari cu venituri mici şi care puteau să ofere servicii în schimbul unor venituri suplimentare; meseriaşi care şi-au dorit să lucreze suplimentar pentru a-şi rotunji veniturile; oameni din mediul rural sau urban, care îşi căutau lucrători ocazionali pentru diferite activităţi din gospodărie; angajatori care îşi căutau lucrători pentru a ocupa posturi full-time.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.