Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Aplicaţia Ghişeul.ro

Postat la 30 mai 2024 34 afişări

Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Aplicaţia Ghişeul.ro

Ghişeul.ro este o aplicaţie care le permite cetăţenilor români, persoane fizice sau juridice, să îşi plătească taxele şi alte servicii publice oricând şi de oriunde cu ajutorul telefonului mobil. Aplicaţia pune la dispoziţia utilizatorilor toate funcţionalităţile platformei web Ghişeul.ro, fiind o modalitate sigură, modernă, rapidă şi accesibilă pentru achitarea taxelor şi a impozitelor.

Descrierea inovaţiei:

Ghişeul.ro este prima aplicaţie administrată de o autoritate publică pentru colectarea de taxe care integrează opţiuni de înregistrare şi autentificare biometrică, dar şi o serie de caracteristici precum istoricul tranzacţiilor, activarea notificărilor utile, opţiuni de filtrare informaţii şi situaţia la zi a datoriilor şi plăţilor, în materie de taxe, servicii sau amenzi.

Aplicaţia Ghişeul.ro a fost lansată pe 31 ianuarie 2023, marcând un nou succes în cadrul parteneriatului public-privat între Mastercard şi Autoritatea pentru Digitalizarea României, început în 2011, când a fost lansată platforma Ghişeul.ro. Aplicaţia mobilă Ghişeul.ro este disponibilă atât în Google Play, cât şi în App Store, putând fi descărcată şi utilizată în mod gratuit de către toţi utilizatorii. Aplicaţia Ghişeul.ro este finanţată integral de către Mastercard şi a fost pusă gratuit la dispoziţia Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), pentru a fi utilizată la scară largă pe teritoriul României. Iniţiativa dezvoltării aplicaţiei a venit ca urmare a faptului că peste 70% dintre utilizatori accesau Ghişeul.ro de pe telefon.

Elementul de noutate:

Ghişeul.ro este cea mai sigură, modernă, rapidă şi accesibilă soluţie pentru achitarea taxelor şi a impozitelor către statul român. Utilizatorii au posibilitatea de a achita peste 300 de taxe şi servicii publice, în orice moment şi de oriunde.

Efectele inovaţiei:

Aplicaţia mobilă Ghişeul.ro completează ecosistemul de soluţii digitale al administraţiei publice şi contribuie la creşterea gradului de colectare a veniturilor publice. În prezent, sunt 1,9 milioane de utilizatori înregistraţi pe Ghişeul.ro, iar numărul acestora a crescut semnificativ abia în ultimii 3 ani, odată cu declanşarea pandemiei şi accelerarea tranziţiei către mediile digitale.

De asemenea, aplicaţia Ghişeul.ro înregistrează un număr de 178.000 de descărcări pe platforma Android, respectiv 90.000 pe iOS. Prin această iniţiativă, Mastercard îşi consolidează angajamentul de partener al sectorului public, cu obiectivul de a contribui la creşterea gradului de incluziune şi educaţie financiară în România, avansul plăţilor electronice şi adopţia noilor tehnologii.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.