Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Apollo, platformă de Intelligent Document Processing

Postat la 02 aprilie 2024 44 afişări

Smart Touch Technologies, start-up românesc deep tech care automatizează inteligent modul în care companiile şi organizaţiile fac schimb de date, dezvoltă tehnologii care îi ajută pe oameni să îşi deblocheze şi să îşi sporească potenţialul. Primul produs dezvoltat de Smart Touch Technologies este Apollo, platforma de Intelligent Document Processing care poate procesa orice tip de document şi care eliberează angajaţii de sarcinile manuale, repetitive şi demotivante, prin automatizarea inteligentă a proceselor interne care implică documente.

Descrierea inovaţiei:

În prezent, companiile fac schimb de informaţii prin intermediul documentelor, pe care le trimit sau le primesc prin diverse canale, pe suport de hârtie sau electronic: contracte, avize de însoţire a mărfii, chitanţe, bonuri, declaraţii bancare, declaraţii vamale, note de transport etc. Toate acestea sunt procese manuale care consumă timp, generează costuri, erori şi demotivează angajaţii. Cu ajutorul soluţiei de procesare inteligentă a documentelor (Intelligent Document Processing), acestea pot fi automatizate. Companiile care se confruntă cel mai des cu astfel de provocări sunt cele din domeniul serviciilor financiar-contabile, retail şi din industria de transporturi şi logistică.

Pentru a răspunde acestei nevoi, Smart Touch Technologies a creat Apollo, o platformă SaaS care procesează inteligent fluxuri multiple de documente diferite. Dotată cu inteligenţă artificială şi machine learning, platforma automatizează procesele şi procedurile ce implică orice tip de document (facturi, chitanţe, contracte, avize de însoţire a mărfii, foi de parcurs, comenzi de transport etc.), indiferent că vorbim despre emitere, procesare sau recepţie.

Elementul de noutate:

Procesarea inteligentă de documente pe care o face Apollo cu ajutorul motorului săi AI funcţionează în trei etape:

1. Captarea automată a documentelor din orice sursă (email, Google Drive, MS OneDrive, Amazon Cloud etc) şi în orice format (pdf, png, jpeg, docx etc), identificarea, separarea documentele diferite dintr-un volum mare de scanări şi clasificarea tuturor documentelor captate.

2. Extragerea tuturor informaţiilor relevante din documentele captate, printr-o analiză semantică şi/sau spaţială, înţelegerea şi raţionalizarea datelor extrase, validarea automată a câmpurilor predefinite, pe baza proceselor companiei, aplicarea regulilor de transformare a datelor, dacă e cazul şi, la final, gruparea documentelor.

3. Replicarea fluxurile de business existente în cadrul companiei şi transferul datelor de un către softul utilizat de beneficiar, oricare ar fi acesta.

Toate aceste acţiuni au loc automat, în decurs de câteva secunde, şi cu o precizie ce poate ajunge până la 99%, odată ce motorul AI a învăţat ce are de făcut. Asta înseamnă de cel puţin zece de ori mai rapid decât o poate face un om, pentru un cost lunar cu mult sub cel presupus de un angajat cu salariul minim pe economie, pentru o companie care procesează 1.000 de pagini de documente pe lună.

Efectele inovaţiei:

Printre avantajele pe care Apollo şi, implicit, automatizarea inteligentă le pot aduce unui business se numără: creşterea productivităţii – volumul de documente procesate fiind mult mai mare, într-un timp mult mai scurt şi cu mai puţine erori, faţă de procesarea manuală. Cu mai puţin timp petrecut în sarcini de rutină, angajaţii se pot concentra pe activităţi cu o valoare mai mare atât pentru dezvoltarea lor profesională, cât şi pentru companie; rapiditatea – prin platforma Apollo, informaţia ajunge la destinaţie în câteva secunde şi cu o precizie de până la 99%, odată ce motorul de inteligenţă artificială a învăţat ce are de făcut. Asta înseamnă de cel puţin zece de ori mai rapid decât o poate face un om; securitate sporită – documentele pe suport de hârtie sunt mult mai vulnerabile la a fi furate, corupte sau distruse. Automatizarea procesării lor permite măsuri de securitate suplimentare, care protejează confidenţialitatea informaţiilor; proces decizional îmbunătăţit – managementul informaţiilor şi automatizarea se îmbină perfect; pe măsură ce datele sunt automatizate, acestea se transformă în informaţie, care duce la transparenţă în timp real, o perspectivă mai bună şi decizii în consecinţă; angajaţi mai motivaţi – automatizarea elimină rutina şi monotonia activităţilor zilnice de la birou, iar angajaţii sunt mai eficienţi în sarcinile pe care le au.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.