Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Flip Business - soluţii pentru companii
Prin Flip Business, departamentul de parteneriate business 2 business al Flip, tânărul start-up românesc care încurajează economia circulară prin recondiţionarea telefoanelor şi tabletelor, pe care le reintroduce pe piaţă ca noi, compania sprijină alte companii cu un portofoliu de servicii ce le oferă soluţii punctuale pentru reducerea impactului asupra mediului.
Descrierea inovaţiei:
Flip şi-a propus să revoluţioneze felul în care sunt vândute şi cumpărate telefoanele care nu mai sunt folosite şi primesc o nouă viaţă odată recondiţionate în service-ul propriu, în care lucrează peste 100 de specialişti. Modelul de business inspirat din principiile economiei circulare a fost extins şi către companii, oferind soluţii punctuale pentru reducerea impactului asupra mediului, fie prin achiziţionarea de telefoane recondiţionate, vânzarea flotelor de telefoane ale companiilor prin buyback, sau prin sprijinirea companiilor mici şi mijlocii prin leasing operaţional pentru telefoane recondiţionate.
Fiecare telefon recondiţionat are, în medie, o amprentă de carbon cu 63% mai mică comparativ cu un telefon nou, astfel că oferă o soluţie palpabilă şi eficientă pentru companiile care vor să fie mai atente la impactul lor asupra mediului înconjurător.
Elementul de noutate:
Portofoliul de servicii oferit de Flip Business asigură continuitatea şi sustenabilitatea modelului de business al companiei, în timp ce oferă companiilor din România tactici punctuale de reducere a impactului asupra mediului. Vânzarea în regim buyback a flotelor de telefoane este o alternativă la casarea acestora, ce reduce cantitatea de e-waste şi deblochează bugete considerabile pentru investiţii în dezvoltare; telefoanele recondiţionate sunt reintroduse pe piaţă după ce sunt verificate în peste 60 de teste de calitate, şi pot ajunge la alte companii sau la consumatori. Achiziţia de telefoane recondiţionate este o soluţie de optimizare a bugetelor şi de atingere a obiectivelor ESG. În plus, prin serviciul Flip Lease, companiile pot accesa telefoane as a service pentru angajaţi, fiind o soluţie care nu blochează cash-flow-ul şi aduce beneficii suplimentare, precum asigurare pentru orice tip de daună, rate complet deductibile şi un proces operaţional complet ce permite atât IMM-urilor, cât şi corporaţiilor să facă upgrade echipamentelor electronice, optimizând bugetele şi reducând amprenta de carbon.
Efectele inovaţiei:
Până acum, peste 9.000 de companii din România au apelat la serviciile oferite de Flip Business, din domenii precum industria farmaceutică, FMCG, construcţii, comerţ, HoReCa sau consultanţă. În plus, Flip Business a realizat de curând un studiu despre gradul de familiaritate al companiilor din România cu principiile economiei circulare, la care au participat reprezentanţi ai 631 de companii din România. Principalele concluzii ale studiului arată că jumătate dintre companiile respondente consideră că economia circulară le este la îndemână, iar 1 din 7 companii respondente afirmă că aplică cel puţin un principiu al economiei circulare. Şi piedicile sunt numeroase: disponibilitatea redusă a produselor şi serviciilor din această categorie, rezistenţa la schimbare, considerentele de natură financiară. Rezultatele studiului sunt disponibile gratuit, online.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro