Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Hyper Drone - prima dronă pentru deminare produsă de o companie românească

Postat la 01 iunie 2024 49 afişări

Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Hyper Drone - prima dronă pentru deminare produsă de o companie românească

Hyper Drone este prima dronă pentru deminare produsă de o companie românească şi printre puţinele din lume la acest moment.

Descrierea inovaţiei:

Noua dronă produsă de compania românească de dezvoltare de software OVES Enterprise, a cărei strategie este, din 2019, aceea de a oferi servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituţii guvernamentale internaţionale etc., este vândută către companii private care doresc să adauge un nou produs la portofoliu şi care au în derulare contracte şi angajamente asumate faţă de organisme guvernamentale implicate în operaţiuni de deminare şi contribuie la creşterea siguranţei în comunităţi vulnerabile.

Este special concepută pentru echipele EOD (Explosive Ordnance Disposal), având o structură robustă din fibră de carbon şi aluminiu, adaptată pentru operaţiuni în orice condiţii meteorologice şi medii urbane sau rurale. Sistemul modular facilitează întreţinerea şi repararea, asigurând siguranţa şi fiabilitatea necesare. Hyper Drone poate desfăşura misiuni ce implică zboruri de aproximativ 75 de minute, cu o viteză de 80 km/h şi poate transporta echipamente cu o greutate de până la 25 de kilograme, la o altitudine de 1.000 de metri.

Drona poate fi configurată pentru diferite scopuri şi tipuri de mine, configuraţiile permiţând detectarea, cartografierea şi neutralizarea minelor într-o singură misiune, cu sarcini utile variate (apă, gel, încărcături de titan explozibile).

Noul model de dronă dispune de sisteme de gestionare a energiei, sisteme de colectare a datelor şi software de planificare a misiunilor. Senzorii de detectare includ magnetometre, senzori pentru plastic, senzori termici şi radar penetrant de sol. Aceasta poate efectua sondaje de înaltă rezoluţie pentru identificarea minelor şi IED-urilor, creând date geoetichetate pentru cartografierea rapidă a locaţiilor acestora. Hyper Drone este echipată cu sisteme independente de declanşare şi un sistem de ţintire pentru disruptoare, inclusiv un pointer laser şi o cameră de înaltă definiţie pentru stabilirea exactă a ţintei.

Cercetarea şi dezvoltarea Hyper Drone au presupus investiţii de peste 400.000 de euro, care se adaugă  investiţiei iniţiale de 500.000 de euro făcută de OVES Enterprise pentru dezvoltarea acestei noi linii de business.

Elementul de noutate:

Hyper Drone este prima dronă pentru deminare produsă de o companie românească şi printre puţinele din lume la acest moment. Hyper Drone este o soluţie unică, bazată pe platforma OVES Octocopter (primul model de dronă al companiei), ce poate avea însă diferite configurări multirotor (quad-, hexa-, octo-coptere), dotată cu senzori multipli şi echipamente utile pentru detectarea, cartografierea şi neutralizarea minelor şi a dispozitivelor explozive improvizate (IED).

Efectele inovaţiei:

Hyper Drone vine în sprijinul eforturilor Uniunii Europene şi al diferitelor state şi organisme internaţionale pentru deminarea zonelor periculoase. Este destinată utilizării militare şi oferă suport complet armatelor şi organismelor guvernamentale implicate în operaţiuni de deminare.

Odată cu lansarea Hyper Drone, OVES Enterprise îşi asumă misiunea de a participa la crearea şi promovarea unei lumi mai sigure, fără ameninţarea minelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Inovatie de produs,
Hyper Drone,
dronă,

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.