LIVE: ZF Real Estate by Storia - Ce trebuie să ştii ca să devii agent imobiliar?

Acestea sunt cele mai aşteptate telefoane ale sfârşitului de an

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 11 august 2015 1041 afişări

Dacă prima parte a anului a adus telefoane precum Galaxy S6, S6 Edge, HTC One M9, LG G4 sau Xperia Z3, sfârşitul lui 2015 promite cel puţin la fel de multe motive de interes pentru entuziaştii smartphone-urilor. Vă prezentăm în continuare câteva telefoane ce urmează să fie lansate în această toamnă; unele dintre acestea sunt continuări ale unor modele de succes, dar altele promit să schimbe fundamental modul cum folosim tehnologia.

Samsung Galaxy Note 5

Samsung îşi urmează programul anual de lansări obişnuit şi va prezenta noul model Note la începutul lunii septembrie; ca de obicei, smartphone-ul va fi lansat în cadrul IFA Berlin. Zvonurile vorbesc despre două versiuni, una tradiţională şi alta de tip dual-edge (asemănătoare ca design cu Samsung Galaxy S6 Edge), dar acest lucru nu a fost confirmat oficial. Display-ul va fi de 5,9 inchi şi va folosi tehnologie Ultra HD Super AMOLED, iar camerele vor avea 18 megapixeli (cea din spate) şi 5 sau 6 megapixeli (cea frontală). Memoria internă va fi de până la 128 GB, iar telefonul va avea scanner de amprentă şi un port USB tip C (mult mai rapid). În ceea ce priveşte puterea, se pare că Samsung a ales un cip Snapdragon 810 cu 4 GB de RAM. Indiferent de ceea ce vor prezenta cei de la Samsung în septembrie, Galaxy Note rămâne unul dintre cele mai apreciate device-uri ale momentului.

Sony Xperia Z5

Sony ar vrea să lanseze un telefon cu adevărat puternic tot în cadrul IFA Berlin, deşi nu putem fi siguri de acest lucru dacă ne gândim la calendarul destul de haotic de lansări pe care Sony l-a avut în acest an. Mai multe surse au afirmat că Xperia Z5 va folosi un procesor Qualcomm Snapdragon 820, neexistând prea multe informaţii despre restul dotărilor.

Apple iPhone 6S

Dacă există un lucru de care putem fi absolut siguri, acesta este că Apple va lansa o nouă versiune de iPhone la sfârşitul acestui an. Ne putem aştepta la un display de aceeaşi mărime şi cu aceeaşi rezoluţie ca 6, dar una din noutăţi ar putea fi introducerea sistemului Force Touch. Această nouă metodă de interacţiune a fost testată pe Apple Watch şi pe noul MacBook, fiind deci logic să apară şi pe noua generaţie de smartphone‑uri şi tablete. Apple a prezentat o versiune nouă de iOS, versiunea 9, în cadrul unui eveniment din luna iunie. Nu se ştiu toate detaliile tehnice, dar compania a dezvăluit că Apple Pay, Siri şi Maps vor fi îmbunătăţite. Unele surse au indicat faptul că noul iPhone va utiliza acelaşi tip de aluminiu ca Apple Watch, un material mai solid şi cu până la 60% mai uşor decât aluminiul normal. Având în vedere scandalul Bendgate (mai multe iPhone-uri s-au rupt atunci când au fost îndoite), acest nou material ar putea salva imaginea Apple şi ar putea aduce o creştere a vânzărilor.

Un nou Nexus

Deşi nu are un nume oficial, proiectul celor de la Google va fi lansat pe piaţă în cursul acestui an. Gizmo China a dezvăluit recent că Huawei este compania care va produce noul Nexus, deşi în trecut această sarcină a fost dusă la capăt de Motorola sau LG. Publicaţia chineză a oferit şi un nume pentru device, Huawei Angler; acesta ar trebui să aibă un ecran OLED de 5,7 inchi produs de Samsung ce poate dezvolta o rezoluţie de 1.440 x 2.560 de pixeli. Huawei foloseşte pentru majoritatea produselor sale un cip Hi-Silicon Kirip, dar în cazul noului Nexus compania va alege, cel mai probabil, un procesor Qualcomm Snapdragon 810 susţinut de 4 GB de RAM. În ceea ce priveşte sistemul de operare, acesta va fi Android M, prezentat de curând de Google. Noutăţile cele mai importante sunt scannerul de amprente şi introducerea USB-ului tip C.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/acestea-sunt-cele-mai-asteptate-telefoane-ale-sfarsitului-de-an-14671372
14671372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.