Kinderpedia - Monitorizarea progresului pe Kinderpedia
Modulul de monitorizare a progresului şcolar reinventează modul în care educatorii şi profesorii efectuează evaluarea şcolarilor şi preşcolarilor. Cu ajutorul tehnologiei, acest proces devine accesibil, uşor de realizat de către dascăli în fiecare zi, chiar de pe un smartphone.
Descrierea inovaţiei:
Modulul de monitorizare a progresului şcolar este o inovaţie de natură tehnică, reprezentată de crearea unei funcţionalităţi noi în aplicaţia mobilă Kinderpedia, dar totodată şi una de management, prin simplificarea şi digitalizarea procesului de evaluare. În 2021, Kinderpedia a lansat cel mai recent modul al aplicaţiei – monitorizarea progresului – un instrument digital – disponibil chiar în aplicaţia mobilă – ce permite înregistrarea în timp real a observaţiilor profesorilor şi analiza lor într-o fişă individuală de progres pentru fiecare copil, adaptată fiecărui curriculum educaţional. Profesorii introduc observaţiile pe tot parcursul anului şi pot astfel să înregistreze evoluţia elevilor în timp real.
Funcţionalitatea le permite dascălilor să urmărească mai uşor ritmul în care fiecare elev îşi însuşeşte abilităţile vizate şi astfel să-şi planifice activităţile de învăţare în mod corespunzător. Prin modulul de monitorizare a progresului, Kinderpedia pune la dispoziţia profesorilor instrumentele de care au nevoie pentru a construi un proces de învăţare personalizat, adaptat particularităţilor fiecărui copil. Kinderpedia este o soluţie completă de comunicare şi management dedicată educaţiei, care ajută personalul şcolilor şi grădiniţelor să economisească între şase şi nouă ore pe săptămână din timpul administrativ şi să îşi concentreze eforturile către actul educaţional.
Platforma simplifică managementul şcolilor şi grădiniţelor şi automatizează modul în care acestea emit facturi aferente taxelor şcolare, le transmit către familii, le încasează şi urmăresc plăţile. Anul acesta, modulului de management financiar i s-au adăugat două funcţii care economisesc managerilor timp preţios: importul extraselor bancare şi recunoaşterea automată a tranzacţiilor. În octombrie 2021, Kinderpedia a obţinut o finanţare în valoare de 1,8 milioane de euro, într-o rundă de investiţii condusă de Early Game Ventures, la care au participat şi investitorii existenţi, RocaX, Growceanu şi business angels din comunitatea SeedBlink. Prin actuala investiţie, Kinderpedia primeşte resursele necesare pentru a intra într-o nouă etapă de scalare şi pentru a continua transformarea în educaţie prin simplificarea proceselor administrative în şcoli şi grădiniţe şi plasarea parteneriatului profesor-elev-părinte chiar în centrul actului educaţional.
Această nouă funcţionalitate este rezultatul eforturilor întregii echipe Kinderpedia – departamentele tehnic, marketing şi de suport au lucrat împreună încă din faza de proiect, pentru a construi un modul integrat şi flexibil, care să vină în ajutorul profesorilor care îşi doresc un proces de evaluare simplificat, la îndemână, cu rezultate uşor de împărtăşit cu familiile. Fondatorii Kinderpedia sunt: Daniel Rogoz, CEO, inginer şi antreprenor experimentat în tehnologie, Evelina Necula, CMO, profesionist în marketing şi comunicare; Valentin Ilea, CTO, SaaS software engineering manager, certificat Zend.
Elementul de noutate:
Înainte de crearea modulului de monitorizare a progresului, educatorii şi profesorii făceau evaluările manual, pe hârtie sau pe laptop, într-o multitudine de aplicaţii specializate pe fiecare curriculum în parte. Funcţionalitatea de evaluare a progresului construită de Kinderpedia reprezintă un mod integrat, personalizat şi mobil de a monitoriza progresul copiilor şi de a-l împărtăşi cu familia. Permanenta adaptare a platformei la nevoile imediate ale utilizatorilor este unul dintre aspectele cele mai apreciate. Acest nou feature reflectă caracterul inovator al platformei ilustrând felul în care sugestiile şi feedbackul utilizatorilor îşi găsesc ecou şi rezolvare în noile funcţionalităţi dezvoltate de Kinderpedia.
Efectele inovaţiei:
Modulul de monitorizare a progresului optimizează o etapă esenţială a procesului educaţional – feedbackul. Cu ajutorul instrumentului de monitorizare disponibil pe Kinderpedia, profesorii pot să împărtăşească încă de la început cu elevii şi cu familia obiectivele de învăţare, pot să evidenţieze progresul până la un anumit termen, în raport cu ţintele şi criteriile asumate, dar şi să definească următorii paşi. Aceste instanţe ale feedbackului sunt denumite de John Hattie, reputat profesor şi cercetător în ştiinţele educaţiei, feeding up, feeding back şi feeding forward.
Un studiu realizat de Global Family Research Fund cu susţinerea Carnegie New York a demonstrat că implicarea părinţilor în educaţia copiilor, încă din perioada preşcolară, reprezintă cel mai bun predictor al succesului acestora la şcoală, cât şi în viaţă. Modulul de evaluare a progresului se alătură unei suite de instrumente digitale care îi ţine pe părinţi la curent, în timp real, cu experienţele celor mici la şcoală şi grădiniţă. De la prezenţă şi raport zilnic, catalog, galerie multimedia, până la calendar de evenimente, meniu, teme şi mesaje rapide – Kinderpedia oferă numeroase instrumente digitale care facilitează comunicarea dintre familie şi grădiniţă, respectiv şcoală.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro