„Mi-am propus să aduc compania în top trei firme de consultanţă în tehnologie din România”

Autor: Ioana Matei Postat la 11 septembrie 2024 3454 afişări

„Mi-am propus să aduc compania în top trei firme de consultanţă în tehnologie din România”

...spune Iulia Surugiu, care a fost numită director general al companiei de servicii şi soluţii IT cu origini franceze SII România anul acesta. Cu peste un deceniu de experienţă în companie, ea a deţinut anterior funcţia de director operaţional şi are un obiectiv clar pentru mandatul său. Care este însă viziunea sa de leadership?

1. Care este obiectivul de carieră pe care vi l-aţi fixat în prezent?

Primul pas în cariera mea a fost transformarea companiei - din IT outsourcing către consultanţă în tehnologie, diversificându-ne şi specializându-ne într-un domeniu de mare cerere. Următorul obiectiv este să aduc compania în top trei firme de consultanţă în tehnologie din România şi să ne punem în mod real amprenta pe piaţă, contribuind la dezvoltarea sectorului tehnologic local prin servicii cu valoare adăugată.

2. Munca remote sau de la birou? De ce?

În opinia mea, un model hibrid, cu prezenţă preponderentă la birou, este cel mai potrivit în contextul actual. Consider că prezenţa fizică la locul de muncă aduce beneficii semnificative în ceea ce priveşte crearea de conexiuni autentice şi construirea unei echipe unite şi motivate. A fi prezent la faţa locului înseamnă a fi direct implicat în acţiune, a putea răspunde rapid şi eficient la provocări şi a avea o înţelegere profundă a dinamicii de echipă şi a proiectelor în derulare.

3. Care sunt calităţile pe care le apreciaţi cel mai mult la colegii din echipele pe care le coordonaţi? Dar defectele pe care nu le puteţi tolera?

Apreciez în mod deosebit la colegii mei spiritul de echipă, pasiunea pentru ceea ce fac şi dorinţa de evoluţie continuă, calităţi esenţiale pentru mine şi pentru cultura organizaţională pe care o promovăm. Îmi place să ofer un exemplu pozitiv şi sunt întotdeauna prima care se implică şi contribuie. În ceea ce priveşte defectele, sunt convinsă că, alături de oameni motivaţi şi dedicaţi, putem depăşi orice obstacol.

4. Există work-life balance în prezent?

„Work hard, play hard” mă defineşte atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală. Sunt o persoană activă, care se implică profund în tot ceea ce face, sunt mereu în mijlocul acţiunii şi să mă dedic cu pasiune fiecărui aspect al vieţii mele. Mă străduiesc să îmi respect promisiunile şi să îmi gestionez timpul astfel încât să pot oferi atenţia şi energia necesară atât muncii, cât şi vieţii personale, pentru a menţine un echilibru sănătos.

5. Ce hobby-uri aveţi şi care sunt învăţăturile de carieră desprinse din acestea?

Viaţa, înainte de toate - mă bucur intens de lucrurile mărunte, fiind un spirit vibrant şi energic. Mâncarea, călătoriile, dansul - toate contribuie la bucuria de a savura fiecare moment, de interesul real pentru descoperirea de noi oameni şi oportunităţi, precum şi arta de a naviga cu graţie şi efect prin diverse situaţii. Aşa îmi reîncarc bateriile, reuşesc să rămân creativă şi să îmi menţin o perspectivă deschisă şi optimistă asupra tuturor provocărilor.

6. Mai este loc de lectură în agenda unui lider al prezentului?

Da, lectura reprezintă deopotrivă modalitatea de a mă dezvolta continuu şi de a rămâne conectată la idei şi concepte noi, esenţiale pentru un lider contemporan. Una dintre lecturile recente care m-a impresionat în mod deosebit a fost seria scrisă de Yuval Harari, cărţi care mi-au oferit o perspectivă profundă şi fascinantă asupra istoriei şi evoluţiei umanităţii.   


Iulia Surugiu CEO, SII România

Vârstă: 39 de ani

Cifră de afaceri (pentru anul fiscal 2023-2023): 40,8 mil. euro

Profit net: 4 mil. euro

Număr de angajaţi: 650

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Leadership,
consultanta,
tehnologie,
it,
Iulia Surugiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.