„Uneori, viaţa alege să nu-ţi ofere ceea ce tu îi ceri, ci să-ţi dăruiască ceva şi mai bun în schimb”
...crede Diana David, una dintre cele mai puternice femei din industria locală de tehnologie. Deşi a cochetat de-a lungul timpului cu ideea de a îmbrăţişa o carieră de sportivă de performanţă, asemeni părinţilor săi, iar mai târziu şi-a dorit să devină actriţă, psiholog ori avocat, ea spune că acest dar a constat într-o combinaţie a acestor profesii. Ce calităţi au adus-o la cârma SAP România?
1. Ce perspectivă aveaţi în urmă cu 20 de ani în ce priveşte evoluţia profesională? Ce vă doreaţi să profesaţi, să realizaţi?
Cred că, pentru a oferi un răspuns cuprinzător la această întrebare, trebuie să mă întorc cu puţin mai mult de 20 de ani în urmă. Provin dintr-o familie cu părinţi sportivi de performanţă, iar ei m-au încurajat să urmez o carieră în acest domeniu. Cu toate acestea şi deşi am deprins multe calităţi din lumea sportului, precum ambiţia, perseverenţa şi disciplina în modul de lucru, am simţit că ar exista arii de activitate care să mi se potrivească mai bine.
Ce ştiam era că îmi doream să creez un impact în rândul oamenilor din viaţa mea. Acesta este un lucru spre care am tins întotdeauna, şi încă o fac. Cursurile de actorie pe care le-am urmat o perioadă de timp au dus la o dorinţă arzătoare de a fi actriţă. Îmi plăceau emoţiile şi conştientizările pe care teatrul le trezea în mine, aşa că am vrut să continui să dau mai departe ceea ce şi teatrul mi-a oferit mie de-a lungul anilor.
Dar să nu uităm că eram foarte tânără, aşa că, bineînţeles, nu era doar asta. Mă gândeam, de asemenea, cât de mult mi-aş dori să devin avocat, să reprezint drepturile oamenilor, să lupt pentru ei. Şi pentru că două aspiraţii nu erau de ajuns, am cochetat şi cu ideea de a fi psiholog. Nu eram fascinată doar de emoţiile umane, ci şi de comportamente şi de mintea omului în general. Ce aveau în comun toate aceste profesii?, probabil că vă întrebaţi. Oamenii şi exact această idee: de a genera un impact pozitiv în jurul meu.
2. Realitatea a coincis cu gândurile de la acea vreme?
Ei bine, viaţa s-a desfăşurat în aşa fel încât nu am devenit nici actriţă, nici avocat, nici psiholog. Cred cu tărie în faptul că, uneori, viaţa alege să nu-ţi ofere ceea ce tu îi ceri, ci să-ţi dăruiască ceva şi mai bun în schimb. Pentru mine, acest dar a constat într-o combinaţie a celor trei menţionate mai sus. Am ocazia să abordez cele mai profunde provocări ale societăţii noastre, similar cu felul în care o face un actor în mod minunat într-o piesă de teatru, doar că eu o fac reprezentând SAP România şi contribuind la schimbarea organizaţiilor şi, prin asta, la crearea de plusvaloare în vieţile oamenilor. Unii ar putea asocia actoria cu falsitatea. Cu toate acestea, sinceritatea fiind una dintre cele mai importante valori ale mele, personal privesc actoria ca pe o modalitate de a aduce conştientizare şi emoţie în lumea din jurul nostru, contribuind la educaţia, dar şi la bunăstarea umană.
Însă activitatea mea nu se opreşte aici. Am ocazia să analizez diferite cazuri, abordându-l pe fiecare în parte într-un mod unic, încercând mereu să găsesc cele mai bune soluţii pentru clienţii noştri, ceea ce face parte şi din viaţa de zi cu zi a unui avocat. Nu în ultimul rând, am oportunitatea să înţeleg şi să explorez mintea umană în toată complexitatea ei în fiecare zi, în interacţiunile cu colegii mei. Am privilegiul de a contribui la dezvoltarea şi bunăstarea angajaţilor noştri. Oamenii se află în centrul a tot ceea ce facem şi cred că doar prin empatie, înţelegere şi transparenţă putem realiza lucruri extraordinare - iar acest lucru nu se aplică doar în domeniul profesional.
3. În ce priveşte următorii 20 de ani, cum vă aşteptaţi să se schimbe lumea / domeniul în care activaţi / compania pe care aţi clădit-o sau în care lucraţi acum?
Având în vedere evenimentele din ultimii ani, nu ştiu în ce măsură putem anticipa ceea ce se va întâmpla în următorii 20 de ani. Industria IT este un sector extrem de dinamic, iar viteza de schimbare se produce într-un ritm incredibil de accelerat. Nu cred că acest lucru se va schimba. Deşi nu pot prezice ce se va întâmpla în următorii 20 de ani, ceea ce pot spune cu siguranţă este faptul că organizaţiile au realizat cât de important este să fie pregătite pentru orice ar putea aduce viitorul. Sau, cel puţin, dacă nu sunt pregătite, să dispună de resursele necesare unei adaptări rapide la ceea ce vor întâmpina. Am observat o cerere crescută în ceea ce priveşte soluţiile de tip cloud, care contribuie exact la acest scop: pregătesc organizaţiile pentru neprevăzut, oferind flexibilitate, scalabilitate, precum şi viteza necesară pentru a fi în pas cu schimbările.
BUSINESS Magazin a lansat de curând anuarul 100 Cele mai puternice femei din business, ediţia 2024. Ne-am propus ca în cadrul ediţiei de anul acesta a catalogului să descoperim împreună cu reprezentantele mediului de afaceri cum au fost cei 20 de ani pe care i-am trăit şi la ce ne aşteptăm pentru următoarele două decenii. Diana David, managing director, SAP România este una dintre doamnele prezentate în ediţia din acest an a acestui proiect.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro