A pornit afacerea cu un coleg de bancă acum 9 ani şi acum a ajuns la afaceri de aproape 1 milion de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 28 decembrie 2016 2298 afişări

A pornit afacerea cu un coleg de bancă acum 9 ani şi acum a ajuns la afaceri de aproape 1 milion de dolari

30 DE ANI   /   FONDATOR IDEA  STUDIOS, CEO   /   JELLYCS

Împreună cu un coleg de bancă din liceu, Daniel a pornit în 2007 Idea Studios, iar acum este unul dintre cele mai mari studiouri independente de game development din ţară, deţinând platforme de jocuri pentru copii şi cu până la 15 milioane de vizite pe lună la nivel global. Cei doi au pornit studiul nu pentru a dezvolta jocuri, ci pentru a avea o formă profesională şi legală prin care să factureze munca de freelance pe care o făceau în web design şi development şi consultanţă. „Deşi nu aveam buget, am început timid să contactăm publisheri mari care aveau nevoie de astfel de conţinut. În momentul în care aceştia ne-au publicat câteva jocuri şi ne-au picat serverele din cauza numărului mare de accesări, ne-am dat seama că există un potenţial extraordinar pe această piaţă“, spune Daniel Tamaş.

Ulterior, sub umbrela Idea Studios au apărut companiile Transylgamia şi Jellycs, cu scopul de a se extinde pe noi segmente de business. În 2014, cele trei companii au avut împreună o cifră de afaceri de aproape un milion de dolari şi au reuşit să menţină un profit constant, care a fost reinvestit în cele trei companii în proporţie de 70-80%.

Transylgamia este un studio care produce jocuri pentru smartphone-uri, iar Jellycs este o platformă de publishing de jocuri şi prin care monetizează produsele lor şi proprietăţilor web dezvoltate de cele două studiouri. În prezent, compania are trei asociaţi, Paul Mureşan şi Tudor Rad conduc Idea Studios, respectiv Transylgamia, iar Daniel Tamaş se ocupă de Jellycs. Numărul angajaţilor a ajuns la 45 de oameni.

Daniel Tamaş este optimist în ce priveşte viitorul industriei de dezvoltare de jocuri video în România: „Încep să existe din ce în ce mai multe oportunităţi de dezvoltare pentru studiourile mici şi independente. Noi ne-am descurcat foarte bine aici, în România, şi credem că există potenţial tot mai mare pentru industria locală“.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.