Cine sunt strainii sub 40 de ani care conduc in Romania afaceri de miliarde
Expatii raman si anul acesta prezente importante la conducerea companiilor din Romania, indiferent de domeniul de activitate. Experienta internationala este principalul argument in favoarea lor, chiar daca, spre deosebire de anii trecuti, in ultima perioada am asistat la mai putine angajari de manageri veniti din strainatate. Sunt si lucruri care nu s-au schimbat in ceea ce-i priveste – raman printre cel mai bine platiti manageri din Romania.
Grzegorz Konieczny - FRANKLIN TEMPLETON - FONDUL PROPRIETATEA
Grzegorz Konieczny este cunoscut drept administratorul celui mai mare business romanesc, evaluat la peste 3,6 miliarde de euro, si este considerat privilegiat de investitori pentru ca are acces in boardul celor mai interesante companii locale. Avea 27 de ani cand a venit prima oara in Romania sa cumpere actiuni in companiile locale ce tocmai devenisera publice. Konieczny a implinit anul trecut, in noiembrie, 40 de ani, iar in ianuarie 2011 a lansat pe bursa cea mai mare afacere a Romaniei din ultimii ani, Fondul Proprietatea. Inca inainte de listarea FP la bursa, Grzegorz Konieczny spunea ca este familiarizat cu cele mai multe probleme ale companiilor in care este actionar minoritar si ca le va aduce in discutie una cate una, pentru ca principalul sau scop la conducerea FP este sa scoata la suprafata valoarea reala a companiilor de stat din portofoliul Fondului.
Stefan Grasser - OMV PETROM
Stefan Grasser a absolvit Facultatea de Economie si Afaceri la Viena in 2001, fiind specializat in management si corporate finance. A obtinut prima pozitie de conducere in urma cu 7 ani, cand conducea departamentul financiar al OMV Australia, cu sediul la Perth. In Romania a venit din 2009 si a avut ca prima sarcina reorganizarea diviziei de explorare si productie. Echipa sa va fi de peste 20 de experti la mijlocul acestui an si crede ca OMV Petrom ii ofera spatiul necesar pentru a se dezvolta.
Aleksey Golovin - ROMPETROL GROUP
Aleksey Golovin coordoneaza din punctul de vedere administrativ Rompetrol Group, raspunzand de un buget de 7 milioane de dolari. De profesie avocat, Aleksey Golovin a intrat in KazMunaiGaz din 2008, iar in Romania a fost mutat in 2009. Coordoneaza o echipa de 30 de persoane, in special avocati. Unul dintre principalele proiecte in care a fost implicat de cand a venit in Romania a fost schimbarea sediului companiei, "in cadrul careia am reusit, prin negocieri, sa scad cheltuielile administrative ale companiei cu 20-30%". "In zece ani ma vad la conducerea unei companii de petrol si gaze, dar nu m-ar deranja nici sa schimb domeniul de activitate. In viitor mi-ar placea sa am un hotel."
CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE ->>>>>>>>>>>>>
BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.
Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro