(P) Importanţa Ripple (XRP) şi viitorul său pe piaţa criptomonedelor

Postat la 23 mai 2018 1549 afişări

Doreşti să tranzacţionezi criptomonede însă singura care îţi pare familiară este Bitcoin? Descoperă acum Ripple (XRP), cea de-a treia criptomonedă ca importanţă, şi diversifică-ţi portofoliul de investitor. Află mai multe!

(P) Importanţa Ripple (XRP) şi viitorul său pe piaţa criptomonedelor

Cripto-monedele au apărut în anul 2009, o dată cu crearea Bitcoin. La acea vreme, Bitcoin era considerat de către numeroşi analişti şi actori ai pieţelor financiare drept un simplu răspuns la criza creditelor subprime. Foarte puţini au fost atunci cei care au văzut în Bitcoin ceva mai mult decât o simplă monedă electronică, sortită dispariţiei de îndată ce economia americană ar fi ieşit din criză, intrând pe făgaşul său normal.

Cu toate acestea, Bitcoin s-a impus rapid drept o monedă alternativă şi, mai mult, s-a diferenţiat prin inovaţia tehnologică ce stă la baza lui: tehnologia Blockchain. În ultimii ani au fost create numeroase cripto-monede care, asemenea predecesorului lor, au la bază principiul Blockchain sau, dimpotrivă, funcţionează cu ajutorul altor tehnologii la fel de inovatoare.

Cu siguranţă cea mai populară monedă electronică este Bitcoin însă nu trebuie să uităm faptul că familia cripto-monedelor înseamnă mai mult de atât. Investitorii interesaţi de aceste instrumente de tranzacţionare sunt în mod cert familiarizaţi şi cu noţiunile de Litecoin, Ethereum sau Ripple.

Ce este Ripple (XRP) - definiţie şi abreviere

Vă întrebaţi ce este, de fapt, moneda virtuală Ripple? Ei bine, aceasta este a treia cripto-monedă ca importanţă (dată fiind capitalizarea sa) după Bitcoin şi Ethereum.

Particularitatea XRP crypto este că funcţionează pe baza unui sistem destul de asemănător tehnologiei Blockchain, permiţând însă tranzacţii ce conţin o varietate de active: mărfuri, cripto-monede etc. Moneda Ripple a fost, deci, concepută astfel încât să fie mult mai polivalentă decât majoritatea monedelor virtuale.

Ripple permite clienţilor să integreze acest protocol la nivelul propriilor sisteme. De exemplu, Banca Naţională din Abu Dhabi a început de curând să folosească această tehnologie pentru o parte din tranzacţiile sale, în special pentru tranzacţiile transfrontaliere. Acest lucru se datorează în special faptului că tehnologia în baza căreia funcţionează Ripple permite clienţilor să transfere fonduri în timp real.

Abrevierea corespunzătoare cripto-monedei Ripple este XRP. De asemenea, Ripple poate fi asociată cu alte monede, cum ar fi euro sau dolarul american (XRPUSD).

Diferenţele dintre Ripple XRP şi Bitcoin

Criptomoneda Ripple este considerată ca fiind concurentul direct al Bitcoin, prezentând câteva avantaje comparativ cu acesta. Ripple nu depinde de o singură întreprindere pentru a-şi securiza şi gestiona baza de date. Astfel, nu există perioade de aşteptare pentru confirmarea blocurilor. Potrivit Market Mogul, există diferenţe între Ripple şi Bitcoin şi în ceea ce priveşte durata de execuţie a unui transfer internaţional în timp real. Dacă durata de execuţie a unui transfer în Bitcoin era, pe 27 martie, de 168 de minute, un transfer în Ripple durează aproximativ 3.7 secunde. În acest context, transferurile care au avut loc între Spania şi Mexic au fost gestionate de către BBVA (Banco Bilbao Viscaya Argentaria), descoperindu-se că un transfer în Ripple ar fi durat doar câteva secunde, în timp ce un transfer standard s-ar fi finalizat abia în patru zile.

Care sunt băncile care folosesc deja criptomoneda Ripple (XRP)

RippleNet numără în prezent 11 din cele mai mari 100 de bănci din lumea întreagă care se află în diverse stadii ale adoptării criptomonedei Ripple ca mijloc de plată, cifră ce pare că va creşte de la o lună la alta.

Iată câteva exemple în acest sens:

  • MUFG - a cincea cea mai mare bancă din lume, cu active în valoare de aproximativ 2,6 miliarde de dolari, a fost una dintre primele bănci care s-au alăturat RippleNet.
  • Crédit Agricole - locul 11 pe plan mondial şi locul 3 la nivel european, cu active în valoare de aproximativ 1,82 miliarde de dolari, a luat de asemenea hotărârea de a folosi Ripple pentru a transfera fonduri reale către angajaţii săi între Franţa şi Elveţia.

Alte patru bănci membre ale RippleNet fac parte dintre primele 20 de bănci la nivel mondial:

  • Bank of America
  • Crédit Agricole
  • Mizuho Financial Group
  • Santander

Cele mai mari instituţii financiare văd valoarea RippleNet nu numai prin prisma rezultatelor, ci şi pentru că această monedă virtuală le permite să le ofere clienţilor un serviciu de plată ameliorat, putând astfel să câştiga părţi semnificative din piaţă şi să îşi elibereze capitalul pentru alte investiţii şi activităţi.

În acest sens, menţionăm ca făcând parte din RippleNet următoarele bănci:

  • UBS
  • RBC
  • HSBC
  • UniCredit
  • Standard Chartered
  • Westpac
  • Western Union
  • BMO etc.

Predicţii Ripple CFD

V-aţi întrebat vreodată cum va arăta viitorul criptomonedei Ripple? Potrivit specialiştilor, acesta va fi briliant. Reţeaua Ripple este mult mai rapidă în ceea ce priveşte execuţia plăţilor, făcând parte din numeroase parteneriate cu întreprinderi din lumea întreagă.

  • 60 de instituţii din lumea întreagă, cum ar fi USB, RBC, UniCredit şi Santander.
  • 40% din băncile japoneze vor fi conectate la Ripple
  • RBS şi BAML vor utiliza Ripple pentru serviciile de vânzare
  • Banca Naţională din Abu Dhabi foloseşte deja Ripple pentru tranzacţiile internaţionale, aşa cum a fost menţionat anterior

În ciuda faptului că Ripple nu este la fel de populară precum omologul său, Bitcoin, aceasta pare să aibă toate şansele să devină liderul pieţei criptomonedelor în următorii ani. Acest lucru pare cu atât mai fezabil cu cât interesul investitorilor faţă de criptomonede creşte din ce în ce mai mult, Ripple dovedind o capacitate extraordinară de a oferi soluţii de plată extrem de rapide.

Importanţa Ripple pe piaţa criptomonedelor - Concluzie

Ripple este a treia criptomonedă ca importanţă în ceea ce priveşte capitalizarea bursieră. Este o reţea de plată ce are la bază o tehnologie inovatoare, asemenea sistemului blockchain.

Aşa cum se întâmplă în cazul fiecărui activ financiar, există riscul ca preţul să crească şi, la fel de bine, să scadă. Criptomoneda Ripple se confruntă cu fluctuaţii ale pieţei, în funcţie de nivelul cererii şi al ofertei. Cu toate acestea, exact fluctuaţiile pieţei sunt cele care îi permit traderului să tranzacţioneze. Tot ceea ce contează este să nu se piardă din vedere principiile de money management, astfel încât tranzacţionarea să se realizeze într-o manieră responsabilă.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.