AmSchool, şcoala din România unde nu se dă Bacul, dar elevii au şansa de a intra la orice universitate din lume

Postat la 28 iunie 2024 76 afişări

ADVERTORIAL

România are cel mai mic procent de cetăţeni cu studii superioare, de doar 17,7%, dintre statele UE. Iar 20% dintre tinerii până în 29 de ani nu erau în 2022 nici la şcoală, nici la facultate, nici la muncă sau în vreo formă de formare profesională. Sunt date care reconfirmă nevoia acută a unei reforme profunde a sistemului de educaţie românesc, dar aceasta ȋncă nu se întâmplă. Există însă centre, cu acreditări internaţionale, precum American Alternative School (AmSchool), care nu doar corectează carenţele sistemului, ci asigură acces la cele mai performante modele educaţionale care le oferă elevilor şansa de a fi admişi la orice universitate din lume.

„Un copil născut în România atinge doar 58% din potenţialul său productiv - cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană. Este o realitate confirmată şi de rezultatele slabe ale testelor PISA şi de toate statisticile naţionale şi europene. Noi am creat AmSchool însă nu pentru a-i ajuta pe tineri să ia note mai bune, ci să îşi descopere abilităţile şi talentele şi să îşi dea seama ce profesii li se potrivesc. Am dezvoltat o şcoală modernă, aliniată la cele mai avansate standarde internaţionale din domeniu, care le oferă şansa de a fi admişi la facultăţile pe care şi le doresc. Pentru aceasta, accentul este pus pe învăţare şi înţelegere, nu pe memorare. Pe încurajare prin recompense, nu pe pedepse. Pe colaborare şi lucru în echipă, nu pe competiţia din sistemul tradiţional, unde doar premianţii se bucură de atenţie. Sistemul nostru de învăţământ este unul personalizat - lucrăm cu grupuri de 3-4-5 copii, nu de 30, iar fiecare student primeşte îndrumări adaptate nevoilor şi cerinţelor sale“, explică Ovidiu Atanasiu, fondator al AmSchool.

Nu sunt însă singurii factori diferenţiatori care asigură succesul AmSchool.

Şcoala, acreditată internaţional, este total diferită de modelul clasic românesc – nu se dau teme, elevii nu trebuie să facă meditaţii şi toţi lucrează pe laptopuri. Totul se desfăşoară în sala de clasă, unde copiii sunt prezenţi fizic, de la 9:00 la 15:00, sub îndrumarea tutorilor, printr-un dialog continuu şi direct.

Personalul AmSchool este format din mentori, traineri, coachi şi consilieri, care oferă promisiunea faptului că, indiferent de nivelul de la care este preluat copilul, acesta va ajunge la facultatea dorită.

O şcoală care se adaptează dinamic la fiecare elev

Mai mult, la AmSchool absolvenţii nu dau examenele de evaluare naţională şi de Bacalaureat, dar diplomele obţinute sunt recunoscute în toată lumea. Prin parteneriatul cu Universitatea din Missouri, una dintre cele mai apreciate instituţii internaţionale de învăţământ superior – studenţii AmSchool urmează aceeaşi programă şi dau aceleaşi teste ca şi cei din Statele Unite. Ceea ce înseamnă că, practic, la admiterea în orice universitate, din România sau din restul lumii, au acelaşi statut ca elevii americani.

Tocmai pentru a facilita acest lucru, platforma AmSchool este în limba engleză, iar accesul la ea este liber 24/7. Conţinutul cursurilor nu trebuie însă reprodus prin memorare, ci înţeles în profunzime. De aceea, tutorii îl explică la clasă şi încurajează gândirea critică, iar planul de educaţie este personalizat pentru fiecare adolescent. Şcoala se adaptează 100% la elev – de la curriculă, la traineri şi spaţii – pentru a-l sprijini să-şi atingă potenţialul maxim.

AmSchool este, mai mult decat orice, un centru de ȋnvăţare care dezvoltă spiritul de responsabilitate al tinerilor şi care răspunde nevoilor actuale ale societăţii. Dar şi ale pieţei muncii, o problemă pe care sistemul educaţional din România nu reuşeşte să o rezolve.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
elevi,
romania,
scoala,
universitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.