Protecţia mediului, colectare separată / Ecosmart: Ecoinsula
Ecoinsula este un sistem inovativ pentru efectuarea colectării separate a deşeurilor, gândită pentru a simplifica munca administraţiilor publice locale şi a lăsa libertatea cetăţeanului de a colecta în zilele şi la orele la care doreşte.
Descrierea inovaţiei:
Descrierea inovaţiei: Structura Ecoinsulei este informatizată şi automatizată, cu opt guri de încărcare, câte două pentru fiecare categorie: hârtie şi carton, mase plastice, metal şi sticlă. Are un aspect estetic plăcut si se utilizeaza intuitiv, cu ajutorul instrucţiunilor insoţitoare, spun reprezentanţii companiei. Persoanele implicate în dezvoltarea proiectului sunt operatorii economici autorizaţi, care diferă în funcţie de fiecare judeţ în care sunt instalate aceste ecoinsule. (Braşov, Vâlcea, Bucureşti, Botoşani). Operatorii sunt responsabili să ridice periodic deşeurile colectate, în functie de indicatorii încorporaţi pe aceste dispozitive.
Elementul de noutate:
Ecoinsula este prevăzută cu un sistem de identificare a persoanei care depune deşeurile reciclabile, un sistem de monitorizare a gradului de umplere a recipientelor – care transmite un SMS operatorului în momentul în care sunt pline – şi un sistem de monitorizare video a Ecoinsulei, precum şi un sistem de odorizare interioară, pentru a preveni răspândirea mirosurilor neplăcute. Accesul la fiecare recipient de depozitare din cele patru categorii – hârtie şi carton, mase plastice, metal, sticlă – se face automatizat, numai în baza unui cititor de coduri de bare, care scanează codurile de pe sacii menajeri. Prin intermediul asociaţiei de proprietari, fiecare familie arondată la această platformă primeşte saci de colectare cu cod de bare unic pentru fiecare apartament. În mod practic, abonatul va veni cu sacii menajeri la ecoinsulă, va scana codul de bare, şi, în urma indicaţiilor de pe display, se va îndrepta spre fanta corespunzătoare tipului de deşeu reciclabil, unde va atinge un senzor pentru deschiderea trapei, apoi va depune sacul în platformă.
Efectele inovaţiei:
Reprezentanţii companiei spun că obiectivele lor au o componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei, precum şi una de reducere la minimum a cantităţii de deşeuri reziduale (cele care se duc la groapa de gunoi), selectând toate materialele care pot fi reciclate şi care se pot introduce în noi cicluri de producţie (adică resursele care se reciclează şi care se reutilizează).
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro