Ideea afacerii a apărut după participarea la un curs: azi are o avere de 2,4 miliarde de dolari

Autor: Georgiana Călin Postat la 29 septembrie 2017 1222 afişări

Pasionată de medicină şi tehnologie, Judy Faulkner a pus bazele unei companii private de software pentru sănătate, Epic Systems, în urmă cu 40 de ani. Faulker a devenit una dintre cele mai bogate femei din lume, cu o avere estimată de Forbes la 2,4 miliarde de dolari.

Ideea afacerii a apărut după participarea la un curs: azi are o avere de 2,4 miliarde de dolari

Deşi are origini în New Jersey, Faulkner şi-a petrecut întreaga viaţă în Wisconsin, acolo unde a obţinut o diplomă de master în ştiinţa calculatoarelor, la Universitatea din Wisconsin. Împreună cu soţul său, a trăit în aceeaşi casă din Madison mai bine de trei decenii şi conduce aceeaşi maşină de aproape cinci ani. Un personaj modest, s-a alăturat recent unor filantropi bogaţi precum Bill Gates şi Warren Buffett, promiţând ca după moarte să-şi lase averea fundaţiilor caritabile.

Ideea de a dezvolta imperiul ce îi poartă semnătura s-a ivit după participarea la unul dintre primele cursuri de computere în medicină la Universitatea din Wisconsin. Decizia i-a reflectat interesul atât pentru domeniul medicinei – mama sa a fost câştigătoare a Premiului Nobel pentru Pace, iar tatăl său a fost farmacist – cât şi pentru tehnologie. Când avea 36 de ani, în 1979, Faulkner a fondat Human Services Computing, iar la început singurii angajaţi erau, pe lângă ea însăşi, două asistente. Astăzi compania are peste 9.000 de angajaţi. Pentru o firmă în domeniul tehnologiei cu sediul în Midwest, creşterea a fost iniţial modestă.

La unsprezece ani de la înfiinţare, compania, care ulterior şi-a schimbat numele în Epic, avea 30 de angajaţi.

Însă a adăugat în portofoliu câţiva clienţi importanţi, precum Harvard Community Health Plan, Ministerul de Sănătate al Canadei şi un spital cu 490 de paturi, construit de sultanul Bruneiului. Software-ul de contabilitate al Epic a fost utilizat de aproximativ 100 de spitale din Asia, Canada şi Statele Unite. Unul dintre cele mai mari puncte forte ale companiei a fost lansarea produsului electronic de înregistrări medicale cu ajutorul Windows (EMR), numit EpicCare.

Datorită popularizării din om în om şi dezvoltării sistemului Windows în sine, produsul a devenit standardul industriei sale, iar în 1997 Epic a avut venituri nete de 6,6 milioane de dolari şi vânzări de 30,9 milioane de dolari. De asemenea, EpicCare a devenit oficial cel mai mare sistem naţional de înregistrări electronice, cu aproximativ 18.000 de licenţe vândute. Pe măsură ce s-a extins în tot mai multe spitale, veniturile au crescut, ajungând la 162 milioane de dolari în 2003. Chiar şi după ce valoarea companiei a crescut considerabil, Faulkner a refuzat cu fermitate să o listeze la bursă sau să vândă măcar o parte din ea.

Ca lider, Faulkner a devenit cunoscută pentru crearea unui stil de muncă extenuant, ce presupune ore multe peste program. Au existat multe controverse în legătură cu acest subiect, cultura corporativă a companiei, şi o serie de procese ce au contestat regulile de plată ale orelor suplimentare şi etica muncii extreme.

Angajaţii spun că Faulkner e dispusă să stea şi să lucreze toată noaptea pentru a-şi îndeplini sarcinile şi se aşteaptă ca şi ceilalţi să facă acelaşi lucru. Pe de altă parte, Judy Faulkner este cunoscută ca o mare iubitoare şi deţinătoare de lucrări de artă, iar sculpturile, picturile şi mobilierul artistic decorează clădirile şi campusul companiei Epic. Faulkner are o soră medic şi un frate avocat; soţul ei, Gordon, este medic pediatru şi au trei copii: două fiice şi un fiu.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.