Cine este românca de 27 de ani care-şi vinde produsele în Franţa, Malta sau Dubai şi câştigă zeci de mii de euro - VIDEO

Postat la 25 martie 2018 1547 afişări

Arhitectura şi formele geometrice au inspirat-o pe o tânără de 27 de ani să-şi creeze propriul brand de accesorii. În primul an de funcţionare şi-a recuperat investiţia şi afacerea a devenit profitabilă.

Claudia Tecuceanu povesteşte că înainte de a înfiinţa brandul de accesorii Maestoso a trecut prin mai multe experienţe şi domenii, ”toate având ca punct comun zona creativă“. Atracţia pentru formele structurale şi designul minimalist a apărut pe vremea studiilor urmate în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu“, pe care a absolvit-o în 2015. Dar nu arhitectura avea să fie manifestarea pasiunii sale, ci crearea obiectelor de modă: genţi sau accesorii, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Proiectul Maestoso a luat naştere în 2015, ”din dorinţa de a realiza un brand cu caracteristici unice pe piaţă, care să se diferenţieze prin designul minimalist şi geometric“, iar în 2016 a fost lansată prima linie cu obiecte sub umbrela acestui nume. Primul produs a fost vândut la ”doar câteva zile de la lansarea în online a brandului de către o clientă care ne descoperise atunci“.

Înainte ca produsele să ajungă în mâinile clienţilor, Claudia Tecuceanu gândeşte o colecţie la nivel teoretic, ”în care încerci să îţi formezi conceptul produselor pe care să construieşti apoi“. Următorul pas este realizarea schiţelor şi găsirea elementelor care să definească produsul final. Mai departe, modelierul (specialist care confecţionează modele tip de accesorii sau de vestimentaţie) se ocupă de construirea prototipului, după care se fac modificări şi îmbunătăţiri, ”pas care se repetă până la perfecţionarea produsului final. Alegerea materialelor şi a accesoriilor personalizate este o etapă intermediară în procesul de creaţie, cu o importanţă foarte mare“.

Atelierul funcţionează împreună cu showroomul într-o casă din zona Kiseleff a Capitalei. Acolo lucrează trei meşteri marochineri care se ocupă de procesul de realizare a genţilor şi un modelier care se ocupă de prototipurile necesare pentru lansarea unei colecţii de îmbrăcăminte pentru acest început de an. ”În sarcina mea revine direcţionarea brandului Maestoso din toate punctele de vedere, de la găsirea furnizorilor şi negocierile cu aceştia, relaţia cu clienţii, concentrându-mă în mod special pe direcţia de creaţie.“

Cum procesul de realizare a unui produs este unul manual, de slow-fashion, unele produse sunt mai dificil de realizat decât altele. Un produs anume mai greu de realizat este modelul de geantă Enigma Bag, ”al cărei colaj este realizat din bucăţi de piele cu proeminenţe 3D, cu muchii vopsite manual“, explică antreprenoarea.

Claudia Tecuceanu spune că majoritatea clienţilor Maestoso sunt femei, cu vârste cuprinse între 27 ani şi 45 ani, cu studii superioare, care provin din mediul de business, sunt ”pasionate de obiecte cu design emblematic şi sunt orientate către produse de înaltă calitate“.

Cel mai ieftin model de geantă pentru femei are un preţ de 390 de lei, iar cel mai scump model ajunge la 890 de lei. Întrebată dacă nu cumva produsele sunt cam scumpe pentru piaţa locală, tânăra antreprenoare spune că ”valoarea reală unui produs este exprimată prin calitatea materialelor utilizate, a atenţiei acordată finisajelor excepţionale şi prin designul original. Iar în momentul în care alegi să faci o selecţie riguroasă a materialelor cu care lucrezi şi să imporţi de la cei mai buni furnizori materia primă pe care o foloseşti în realizarea produselor, acest lucru se va reflecta inevitabil şi în preţul final al produselor“. Astfel, Claudia Tecuceanu este de părere că preţul trebuie să rămână pe plan secund şi spune că nu are de gând să lanseze o colecţie cu un preţ mai mic.

Produsele sunt realizate în România, dar sunt comercializate şi în alte ţări. Vânzarile principale sunt în acest moment în România, ”însă deja exportăm către retaileri din ţări precum Franţa, Belgia, Malta, Oman sau Dubai. Pentru viitor ne dorim să ne extindem foarte mult internaţional şi aceasta să devină principala parte a businessului“. Antreprenoarea mărturiseşte că investiţia iniţială în dezvoltarea afacerii a fost de aproximativ 35.000 de euro, dintre care 25.000 de euro obţinuţi prin fonduri europene, iar restul din surse proprii. Această investiţie a fost recuperată încă din primul an de activitate, când a avut rulaje de 65.000 de euro. ”Pentru anul 2017 estimăm o creştere de 75% a cifrei de afaceri.“

Tânăra de 27 ani are în plan pentru acest an să facă brandul şi mai cunoscut peste hotare, prin includerea produselor în platforme multi-brand internaţionale de shopping. Ea mărturiseşte că participarea la anumite târguri de modă a ajutat-o să fie remarcată de retaileri ”şi am avut un feedback extraordinar, însă stabilirea unei colaborări reale este un proces de lungă durată, pe care-mi doresc să-l concretizăm în acest an“.

Un al doilea obiectiv al Claudiei Tecuceanu este creşterea varietăţii produselor companiei, prin articole de îmbrăcăminte sau pantofi.

”Cred cu tărie că dedicarea totală faţă de proiectul în care crezi este foarte importantă pentru un brand aflat la început de drum. Mă bucur că businessul se autosusţine de la început şi este într-o dezvoltare permanentă, pemiţându-mi şi mie să mă susţin din el“, încheie ea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dubai,
franta,
malta,
tanara,
vanzare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.